main(3)

Όταν ο οργανισμός σας χρειάζεται… το τέλειο σάντουιτς , μη χάνετε χρόνο!  Ακολουθείστε τις οδηγίες του Υπουργείου και θα μας θυμηθείτε!

Το ψημένο σαλάμι είναι ιδανικό, γιατί γίνεται τραγανό και έτσι το σάντουιτς παίρνει όγκο. Και δεδομένου ότι θα χρησιμοποιήσετε το ίδιο σκεύος για να ψήσετε και το αυγό, δοκιμάστε να σοτάρετε το αυγό με το λάδι που έχει μείνει. (Αυτό το τρικ με το σοτάρισμα θα δώσει έξτρα γεύση στο λεπτό σε κρεμμύδια, πιπεριές ή άλλα λαχανικά, χωρίς ιδιαίτερο κόπο). Αυτό το σάντουιτς μπορεί να είναι πολύ φορτωμένο, αλλά από διατροφικής άποψης είναι αρκετά ισορροπημένο. Το αλάτι που έχει το σαλάμι, αντισταθμίζεται από τη γλυκύτητα που αφήνουν τα φύλλα του βασιλικού και την κρεμώδη υφή που αφήνει το αυγό και η μοτσαρέλλα. Δοκιμάστε επίσης να μουσκέψετε ροδέλες ξερού κρεμμυδιού σε παγωμένο νερό. Παλιό και καλό μαγειρικό κόλπο. Παίρνει την αψάδα από το κρεμμύδι και το κάνει ελαφρύ και τραγανό. Ένα σάντουιτς λοιπόν, που είναι πλούσιο σε γεύση, και αναζωογονητικό. Και το καλό είναι ότι μπορείτε να το φάτε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας θελήσετε, και όχι μόνο για πρωινό…!

Υλικά:

  • 4 με 6 λεπτές φέτες (περίπου 115 γρ.) Ιταλικό σαλάμι αέρος.
  • 1 αυγό
  • 2 χοντρές φέτες άσπρο ψωμί
  • 2 φέτες (περίπου 55 γρ.) ζαμπόν. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ζαμπόν με κοτόπουλο ή αρνί.
  • 2 λεπτές φέτες (περίπου 55 γρ.) φρέσκο τυρί μοτσαρέλλα.
  • 2 πολύ λεπτές ροδέλες κρεμμυδιού, βουτηγμένες σε παγωμένο νερό για 2 λεπτά.
  • 4 μεγάλα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση:

Σ’ ένα τηγανάκι πάνω από χαμηλή φωτιά, ψήνετε το σαλάμι μέχρι να γίνει ελαφρά τραγανό, 2 λεπτά ανά πλευρά. Το βγάζετε από το τηγανάκι και το βάζετε στην άκρη. Στο ίδιο τηγανάκι, με το ίδιο λάδι, ψήνετε και το αυγό. Το βγάζετε και αυτό από το τηγανάκι, και το βάζετε κι αυτό στην άκρη. Πάνω στη μία φέτα του άσπρου ψωμιού βάζετε το σαλάμι, το ζαμπόν, τη μοτσαρέλλα και το κρεμμύδι. Τα σκεπάζετε με την άλλη φέτα ψωμιού. Βάζετε το κλειστό πλέον σάντουιτς στο τηγανάκι πιέζοντάς το ελαφρά με την παλάμη σας, ώστε το ψωμί να φρυγανιστεί ελαφρά και από τις δύο πλευρές . Βγάζετε το σάντουιτς, το ανοίγετε, και στρώνετε το αυγό και τα φύλλα του βασιλικού στην άλλη φέτα του ψωμιού. Το κλείνετε, το κόβετε διαγώνια, και σερβίρετε.