ενα μοναδικό κακέκτυπο daytona στους sothebys το μ


Ενα μοναδικό, “κακέκτυπο” Daytona στους Sotheby’s, το Μάιο.


2011-05-03
By
ministry of men staff

Στο χώρο των γραμματοσήμων η έννοια του κακέκτυπου, είναι γνωστή και βέβαια ιδιαίτερα σημαντική, αφού τα περισσότερα από τα ακριβότερα γραμματόσημα, ανήκουν στην κατηγορία αυτή. Βέβαια στην μαζική εκτύπωση των γραμματοσήμων, η ύπαρξη ενός λάθους, είναι φυσιολογική. Αντίθετα στην παραγωγή ρολογιών, η ύπαρξη λάθους ελαχιστοποιείται, αφού οι ποιοτικοί έλεγχοι είναι πολλοί και αυστηροί, με αποτέλεσμα τα «κακέκτυπα» ρολόγια να είναι ιστορικά ελάχιστα.

Η κάθε περίπτωση, είναι διαφορετική.

Η μόνη περίπτωση «κακέκτυπου» ρολογιού που μου έρχεται στο μυαλό, είναι η ύπαρξη πριν 7-8 χρόνια, ενός μοντέλου γνωστής εταιρείας, στο καντράν του οποίου στη θέση του λατινικού ΧΙ, υπήρχε το ΙΧ.

Το ρολόι παρουσιάστηκε κανονικά, οι παραγγελίες έκλεισαν, τα ρολόγια παραδόθηκαν και ξαφνικά κάποιος πρόσεξε την λάθος λεπτομέρεια!

Το πρόβλημα το είχαν εκατοντάδες ρολόγια ανά τον κόσμο και βέβαια ο ισχυρισμός της εταιρείας ότι το ρολόι ήταν χειροποίητο, ή έστω γινόταν η συναρμολόγησή του με το χέρι, κατέπεσε εντελώς, γιατί πως είναι δυνατόν όλοι οι τεχνίτες να έκαναν το ίδιο λάθος σε εκατοντάδες ρολόγια!

Τις μέρες αυτές, ένα νέο «κακέκτυπο» ρολόι, απασχολεί τους φίλους του ρολογιού και στην περίπτωση αυτή είναι μοναδικό στον κόσμο.

Πρόκειται συγκεκριμένα για ένα Cosmograph Daytona, το οποίο έχει την ιδιαιτερότητα να φέρει στο 3, αντί του κανονικού «15», τον αριθμό «13»!

Όπως είναι εμφανές, πρόκειται για ανθρώπινο λάθος, το οποίο είναι ανεξήγητο πως πέρασε τους απίστευτα σχολαστικούς ελέγχους της Rolex, αλλά και πως βρέθηκε ο αριθμός «3» στην θέση του «5»!

Ο ιδιοκτήτης του ρολογιού είχε ενημερώσει το εργοστάσιο για το «πρόβλημα» και έλαβε απάντηση από τον ίδιο τον τότε Πρόεδρο της Rolex (και αντικαταστάτη του ιδρυτή Hans Wilsdorf), André Heiniger, στο οποίο ζητάει συγνώμη στον ιδιοκτήτη του ρολογιού και του προτείνει να του αντικαταστήσει το ρολόι.

Ο τυχερός ιδιοκτήτης, βέβαια αρνήθηκε και έτσι το σπάνιο κομμάτι, θα δημοπρατηθεί στις 15 Μαΐου του 2011, από τον Οίκο Sotheby’s.

Η πρόβλεψη τιμής, αγγίζει τα 100.000 ευρώ, αν και αναμένεται ότι τελικά θα φτάσει πολύ πιο ψηλά.

Δείτε τον κατάλογο της δημοπρασίας της 15ης Μαΐου στο site του Οίκου Sotheby’s

[ CLEPSYDRE ]  • Κανένα σχόλιο


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ


  • “Το σημαντικότερο αεροσκάφος που-δεν-μπορείτε να δείτε”.

  • Οι πιο τρομακτικές προσγειώσεις αεροπλάνων.

  • Κρήτη: οι καλύτερες παραλίες της!

  • Amazing Houses: Vega IV, Λονδίνο.

  • “Τα επτά μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο!”

  • Οι χρήστες του Expedia επιλέγουν τα 650 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου…