η omega παρουσιάζει την ταινία planet ocean στην ελλά


Η OMEGA παρουσιάζει την ταινία Planet Ocean στην Ελλάδα


2013-04-19
By
Prime Minister

Το Planet Ocean, μια ταινία σε σκηνοθεσία του Yann Arthus-Bertrand και του Michael Pitiot, σε συνεργασία με την OMEGA, έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα. Η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε με μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Κέντρο Γαία του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 90 λεπτών, στην παραγωγή του οποίου συμμετέχουν μερικοί από τους κορυφαίους εναέριους και υποβρύχιους κινηματογραφιστές, ωκεανογράφους και βιολόγους, δημιουργήθηκε με στόχο να αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τους ωκεανούς και να τους ενθαρρύνει να φανταστούν την προστασία και τη σωστή διαχείρισή τους ως κοινές αρμοδιότητες που μοιραζόμαστε όλοι πάνω στη Γη.

Ο Arthus-Bertrand δήλωσε για τη συνεργασία του με την OMEGA, ” Όταν η OMEGA μου παρουσίασε το πρότζεκτ Planet Ocean, συμφώνησα σχεδόν αμέσως. Ήρθε επιτέλους η ώρα να κοιτάξουμε άμεσα την κατάσταση, να επεξηγήσουμε και να καταγγείλουμε τους κινδύνους που απειλούν τους ωκεανούς μας και, κατά συνέπεια, τον πλανήτη μας. Αυτό το ντοκιμαντέρ δεν έχει στόχο να ηθικολογήσει, αλλά να αυξήσει την επίγνωση της κατάστασης.”

Το Planet Ocean έχει ως στόχο να εξηγήσει μερικά από τα μεγαλύτερα φυσικά μυστήρια του πλανήτη με τέτοιο τρόπο ώστε αυτά να γίνουν κατανοητά και προσιτά σε όλους. Τέλος, επιτρέπει στους νέους ανθρώπους να φανταστούν ότι ένας πιο βιώσιμος κόσμος δεν είναι μόνο επιθυμητός, αλλά και εφικτός. Η ταινία συνδυάζει τα εναέρια πλάνα που κόβουν την ανάσα, τα οποία έχουν κάνει διάσημο τον Arthus-Bertrand στην παραγωγή ταινιών, μαζί με τις υποβρύχιες εικόνες που τράβηξε μια βραβευμένη ομάδα οπερατέρ.

Η OMEGA έχει συνδεθεί εδώ και χρόνια με τους ωκεανούς του πλανήτη, και μεριμνά για την «υγεία» και τη διατήρησή τους. Το 1932, λάνσαρε το πρώτο ρολόι για δύτες παγκοσμίως. Το 1936, ο Dr. Charles William Beebe, ο Αμερικάνος νατουραλιστής και υποβρύχιος εξερευνητής, ο οποίος ήταν ένας από τους εφευρέτες της βαθύσφαιρας, μίλησε με ενθουσιασμό για το πόσο αποτελεσματικά τον είχε εξυπηρετήσει το OMEGA Marine όταν δούλευε 14 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του Ειρηνικού Ωκεανού για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα.

Ο Yves Le Prieur, ο πατέρας της μπουκάλας οξυγόνου, συχνά φωτογραφιζόταν κάτω από την επιφάνεια του νερού φορώντας το δικό του OMEGA Marine. O Jacques-Yves Cousteau φορούσε περίφημα το OMEGA Ploprof και ο Jacques Mayol- ο θρυλικός ελεύθερος δύτης που είναι γνωστός ως ο «Άνθρωπος Δελφίνι»- φορούσε ένα OMEGA Seamaster στις καταδύσεις που έκανε ρεκόρ.

Όταν ο αείμνηστος Sir Peter Blake, ο φίλος και πρεσβευτής της OMEGA, αποσύρθηκε από τον ανταγωνισμό ως ένας από τους πιο επιτυχημένους ναυτικούς παγκοσμίως, αφιέρωσε τις δραστηριότητες για την προστασία των αγαπημένων του ωκεανών. Ο Sir Peter Blake παρακινήθηκε από ένα απλό σύνθημα «Όχι νερό, όχι ζωή». Ίδρυσε τον δικό του μη-κερδοσκοπικό οργανισμό, τον Blakexpeditions, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και της OMEGA. Στην πραγματικότητα ονόμασε το πλοίο του Seamaster προς τιμήν της πρότυπης σειράς ρολογιών της OMEGA. Μετά την πλοήγησή του στην Ανταρκτική το 2001, έπλευσε προς τον Αμαζόνιο, όπου σκοτώθηκε από πειρατές το Δεκέμβριο του 2001.

Ευτυχώς, το Seamaster, εξακολουθεί να ταξιδεύει, όμως με το όνομα Tara. Το Tara Expeditions ιδρύθηκε πριν από σχεδόν δέκα χρόνια και οργανώνει εκπαιδευτικές και επιστημονικές αποστολές με τη σκούνα. Οι επιστήμονες εμπειρογνώμονες και οι γνώσεις που έχουν συγκεντρώσει από τα προηγούμενα ταξίδια συνεισέφεραν σημαντικά στη δημιουργία της ταινίας.

Ο Etienne Bourgois, ο πρόεδρος του Tara Expeditions δήλωσε, « Ενώ λυπάμαι πολύ που δεν γνώρισα τον Sir Peter Blake, είμαι ικανοποιημένος που το Seamaster εξακολουθεί να γεμίζει από την παρουσία του και να εμπνέεται από τις αξίες του. Είναι πλέον ένα παγκόσμιο σύμβολο, χάρη σε όλες τις ωκεανογραφικές αποστολές του από το 1989 μέχρι σήμερα.

Η συνεργασία της OMEGA για την ταινία Planet Ocean δημιουργήθηκε στο πνεύμα της υποστήριξής της για τον Peter Blake και της μακροχρόνιας υποστήριξής του για την «υγεία» και την εξερεύνηση των ωκεανών. Η Συνάντηση Κορυφής της Γης του 2012, η οποία συγκροτήθηκε γύρω από τα θέματα του οράματος, της συνεργασίας και της μεταμόρφωσης της Γης, πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία από τις 20 έως τις 22 Ιουνίου 2012. • Κανένα σχόλιο


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ


 • O Ελληνας μεγιστάνας «The Dοn» που καταδικάστηκε για απάτη 1,1 δις δολαρίων
  Warning: Division by zero in /home/howtolls/domains/ministryofmen.gr/public_html/wp-content/themes/CustomTheme/functions.php on line 463  Warning: Division by zero in /home/howtolls/domains/ministryofmen.gr/public_html/wp-content/themes/CustomTheme/functions.php on line 464

  ?width=&height=&image=https://ministryofmen.gr/wp-content/uploads/”/>

 • Το PIMM’S® καταφθάνει στην Ελλάδα!

 • 2013 Lamborghini 50th Anniversary Grand Tour

 • El Celler de Can Roca: Το καλύτερο εστιατόριο στο κόσμο για το 2013.

 • ABSOLUT VODKA BLANK EDITION by Dave Kinsey

 • “Space Oddity” απευθείας από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
  Warning: Division by zero in /home/howtolls/domains/ministryofmen.gr/public_html/wp-content/themes/CustomTheme/functions.php on line 463  Warning: Division by zero in /home/howtolls/domains/ministryofmen.gr/public_html/wp-content/themes/CustomTheme/functions.php on line 464

  ?width=&height=&image=https://ministryofmen.gr/wp-content/uploads/”/>