νεο zoom kobe vi από την νικε και τον kobe bryant


Η Νike, ο Kobe Bryant και το Black Mamba!


2010-12-24
By
ministry of men staff

Η Nike  και ο Kobe Bryant ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του Nike Zoom Kobe VI, ενός υποδήματος υψηλών επιδόσεων για το μπάσκετ, εμπνευσμένο από το “alter-ego” του Bryant μέσα στο γήπεδο, το φίδι Black Mamba. Το σχέδιο αντλεί σχεδιαστικές λεπτομέρειες από το τρομερό αυτό ερπετό και ενσωματώνει σημαντικά στοιχεία υψηλών επιδόσεων διαθέτοντας χαμηλό ύψος και βάρος μόλις 300.5 γραμμάρια (ανδρικό μέγεθος 43).

 ”Το Kobe VI είναι ένα υπόδημα με ιδιαίτερο χαρακτήρα, το οποίο προβάλλει έντονα το alter-ego μου, το φίδι Black Mamba,” είπε ο Bryant. “Συνεχίζουμε να εξελίσσουμε την τεχνολογία ώστε να γίνει ένα υπόδημα βασισμένο στις υψηλές επιδόσεις, αλλά από την άποψη της αισθητικής, είναι κάτι που ποτέ δεν το έχετε ξαναδεί.  Ζωντανεύει αυτό που αποτελεί κινητήρια δύναμη για μένα.”

 

Ο Eric Avar, Διευθυντής Δημιουργικού του Τμήματος Αθλητικών Υποδημάτων Υψηλών Επιδόσεων της Nike, ήταν επικεφαλής μιας ομάδας σχεδιαστών που συνεργάστηκαν με τον Bryant για να ζωντανέψουν το Black Mamba μέσα από το Nike Zoom Kobe VI. Το πάνω τμήμα του υποδήματος διαθέτει μοναδικές “νησίδες” από πολυουρεθάνη, οι οποίες θυμίζουν το δέρμα του φιδιού και διευρύνονται ή συρρικνώνονται καλύπτοντας ολόκληρη την επιφάνεια του υποδήματος ώστε να το προστατεύουν από τη φθορά λόγω τριβής, αυξάνοντας την ανθεκτικότητά του ακριβώς στα σημεία που χρειάζεται. Έχει επίσης προστεθεί ένα εύθυμο στοιχείο, ένα λογοπαίγνιο για το θανατηφόρο δηλητήριο του φιδιού: η λέξη “Venomenon” στο εμπρός τμήμα της εξωτερικής σόλας.

 ”Ο Kobe θεωρεί ότι το να ταυτίζεται με το φίδι Black Mamba τον κάνει να νιώθει σαν ένα από τα πιο θανατηφόρα αρπακτικά ζώα στον πλανήτη,” είπε ο Avar. “Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει κάθε αγώνα – υπολογίζει με ακρίβεια τα πάντα και είναι ταχύτατος.”

 Προσαρμοσμένη εφαρμογή

Ο Bryant προκάλεσε τους σχεδιαστές να δημιουργήσουν ένα υπόδημα με εκπληκτική εφαρμογή. Η Nike ανταποκρίθηκε με μια καινοτομική εσωτερική επένδυση από δύο στρώματα αφρώδους υλικού “με μνήμη”, η οποία προσαρμόζεται στο σχήμα του πέλματος εξασφαλίζοντας μοναδική εφαρμογή. Η ενδιάμεση σόλα από υλικό Phylon αυξάνει την αντικραδασμική προστασία εξασφαλίζοντας σωστότερη, ανατομικά, εφαρμογή, ενώ τα στοιχεία Nike Zoom στη φτέρνα και στη μύτη του υποδήματος παρέχουν επιπρόσθετη άνεση μέσα στο γήπεδο. 

Για να δοθεί έμφαση στον “θανατηφόρο” τρόπο που παίζει ο Bryant, η ομάδα σχεδιαστών της Nike αξιοποίησε την επιτυχία των προγενέστερων υποδημάτων Nike Zoom Kobe V, τα οποία έχουν μικρό βάρος και χαμηλό προφίλ. Τα υποδήματα της φετινής χρονιάς διαθέτουν ενδιάμεση σόλα μειωμένου πάχους ώστε το πέλμα να παραμένει πιο κοντά στο έδαφος για μεγαλύτερη ευστάθεια και καλύτερη αίσθηση μέσα στο γήπεδο. Το υπόδημα ανταποκρίνεται στην επιθυμία του Bryant για ένα πραγματικά χαμηλό υπόδημα για μπάσκετ, μοιάζοντας με υπόδημα τρεξίματος ή υπόδημα ποδοσφαίρου με χαμηλό άνοιγμα εισαγωγής του πέλματος.

 Αυτό το υπόδημα για μπάσκετ διαθέτει επίσης την καινοτομική τεχνολογία Flywire της Nike, σε μια νέα κατασκευή τριών στρωμάτων. Στο εσωτερικό του υποδήματος, υπάρχει ένα στρώμα δικτυωτού υλικού που ευθυγραμμίζει το πέλμα, ακολουθούμενο από ένα στρώμα Flywire και καλυπτόμενο από ένα ακόμα στρώμα δικτυωτού υλικού που επιτρέπει στο πέλμα να αναπνέει και διαθέτει νησίδες από πολυουρεθάνη για αντοχή στη φθορά από την τριβή. Αυτή η μοναδική κατασκευή είναι πιο ελαφριά, επιτρέπει στο πέλμα να αναπνέει καλύτερα και είναι πιο άνετη από τα προηγούμενα σχέδια με τεχνολογία Flywire της σειράς υποδημάτων Kobe.

 Για να εξασφαλιστεί τέλεια πρόσφυση, το Nike Zoom Kobe VI διαθέτει εξωτερική σόλα από συμπαγές ελαστικό υλικό με τροποποιημένο μοτίβο ψαροκόκαλο εμπνευσμένο από το Black Mamba. Συγκεκριμένες εκδόσεις του υποδήματος για την αγορά της Κίνας περιλαμβάνουν στοιχεία XDR (Ελαστικό Υλικό Υπερυψηλής Αντοχής) για καλύτερη ανθεκτικότητα έναντι τις τριβής στις ανώμαλες επιφάνειες των υπαίθριων γηπέδων μπάσκετ.

 

Συνδυασμός επιστήμης και τέχνης

Το Nike Zoom Kobe VI προέκυψε άμεσα από τις συνομιλίες της ομάδας της Nike με τον Bryant που είχαν σκοπό να εξασφαλίσουν ότι το υπόδημα θα ταίριαζε άψογα με τον μοναδικό τρόπο που παίζει.

 ”Πάντα λέω ότι καλός σχεδιασμός είναι η σωστή ισορροπία μεταξύ της επιστήμης και της τέχνης και ένα από τα σημαντικότερα πράγματα όσον αφορά τη συνεργασία μου με τον Kobe είναι ότι πάντα βασίζει κάθε συζήτηση σε αυτή την αρχή, ξεκινώντας από την επιστήμη,” είπε ο Avar. 

 Το Nike Zoom Kobe VI θα αρχίσει να διατίθεται από τα καταστήματα λιανικής αλλά και online από το nikestore.com στις 26 Δεκεμβρίου 2010. Το NIKEiD θα παρουσιάσει μια αποκλειστική προεπισκόπηση/προδιαφήμιση του Nike Zoom Kobe VI iD στους φίλους της σχετικής σελίδας στο Facebook (facebook.com/nikeid) στις 10 Δεκεμβρίου.  Προσαρμοσμένες εκδόσεις του υποδήματος θα αρχίσουν να διατίθενται προς πώληση στις 24 Δεκεμβρίου από το NIKEiD.com.

  • Κανένα σχόλιο


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ


  • Gadgets που δεν ήξερες ότι υπάρχουν!

  • Η τέχνη της κατασκευής ενός πούρου.

  • Βίλλες και σκάφη διασήμων, που μπορείς να νοικιάσεις.

  • “IWC: engineered for men”

  • Ο νέος V8 κινητήρας της νέας Lotus Esprit.

  • Makepeace island: άλλο ένα νησί του Richard Branson.