ξε πουλήθηκε το myspace com


Ξε-πουλήθηκε το myspace.com!


2011-06-30
By
Prime Minister

Ενα από τα μεγαλύτερα deal της ιντερνετικής αγοράς, πήρε νέα τροπή χτες, με την ανακοίνωση της πώλησης του διάσημου, πλην όμως και αρκετά άσημου, πλέον site, myspace.com, από τη News Corp του Μέρντοκ, στο διαφημιστικό δίκτυο Specific Media. To myspace ήταν το site που έβαλε τον όρο

social networking στη digital κοινότητα και αποτέλεσε το πρώτο ουσιαστικά μεγάλο deal στην αγορά των online media(συνολικά η εξαγορά του κόστισε τον Ιούλιο του 2005 περίπου 580 εκατομμύρια δολάρια, ενώ αν και λεπτομέρειες επίσημα δεν έχουν ανακοινωθεί, οι εκτιμήσεις μιλούν για ένα ποσό της τάξης των 35 εκατομμυρίων που διατέθηκε για την εξαγορά του…) δίνοντας εν πολλοίς το σύνθημα για μια εποχή που χαρακτηρίζεται από τις υπερβολικές επενδυτικές προσδοκίες στο χώρο της τεχνολογίας, προσδοκίες που ακόμα και σήμερα διατηρούνται και επαυξάνονται, κάνοντας πάρα πολλούς να πιστεύουν ότι είμαστε πολύ κοντά πλέον, στο να σκάσει για δεύτερη φορά, μια “ψηφιακή φούσκα”.  Χαρακτηριστική είνα η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Linkedin.com, αλλά και οι αποτιμήσεις της GroupOn και του Facebook, αποτιμήσεις που για οποιανδήποτε μπορεί να έχει έστω και μικρή σχέση με την online αγορά, είναι μάλλον εξωπραγματικές.

Δείτε περισσότερα στο αφιέρωμα της Huffington Post αλλά και μια συνέντευξη του CEO του που αναφέρεται στην αποτυχία της στρατηγικής του portal που ακολούθησαν.

Με μία πρόβλεψη, θα κλείσουμε αυτό το post my men. 6 χρόνια πριν, η πτώση αυτή του myspace θα μας φαινόταν αδιανόητη. Μη σας κάνει εντύπωση λοιπόν καθόλου, αν στα επόμενα 5 χρόνια, την ίδια πορεία ακολουθήσουν κι άλλα social networks. Πρώτα σημάδια κούρασης ακόμα και στο πολυσυζητημένο Facebook έχουν αρχίσει να φαίνονται με τη μείωση των χρηστών του στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Βλέπετε, οι εξελίξεις  στο ψηφιακό περιβάλλον τρέχουν πολύ γρηγορότερα από τα οράματα των δημιουργών του.

PM(αντ’ αυτού Ανδρέας Θεοδωρόπουλος) • Κανένα σχόλιο


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ


 • Σερφάροντας στα μεγαλύτερα κύματα του κόσμου στο Teahupo’o.

 • Κέρδισε VIP προσκλήσεις για να δεις τον Τελικό του Champions League μαζί με τη Heineken.

 • Aston Martin CC100 Speedster: η κατασκευή

 • Μοναδικές εικόνες από τη Getty Images και τη Red Bull

 • Μπυρόνια και μάχιμη δημοσιογραφία.

 • O Ελληνας μεγιστάνας «The Dοn» που καταδικάστηκε για απάτη 1,1 δις δολαρίων
  Warning: Division by zero in /home/howtolls/domains/ministryofmen.gr/public_html/wp-content/themes/CustomTheme/functions.php on line 463  Warning: Division by zero in /home/howtolls/domains/ministryofmen.gr/public_html/wp-content/themes/CustomTheme/functions.php on line 464

  ?width=&height=&image=https://ministryofmen.gr/wp-content/uploads/”/>