ο πλουσιότερος ρώσσος και τα μπλεξίμα


Ο πλουσιότερος Ρώσσος και τα μπλεξίματά του με το ακριβότερο σπίτι του κόσμου…


2010-01-07
By
Prime Minister

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Υπάρχουν σπίτια στο κόσμο, που την αξία τους αποτιμάται όχι σε 1,2,10,20,50 εκατομμύρια δολάρια αλλά πολύ περισσότερα. Μη μας ρωτήσετε γιατί, δεν είμαστε ειδικοί και δεν είναι αυτό το θέμα μας. Στη κορυφή λοιπόν αυτής της λίστας, βρίσκεται ένα σπίτι, ένα, που η αξία που λέγεται ότι πουλήθηκε έφτασε τα 750 εκατομμύρια δολάρια. Ας το επαναλάβουμε όλοι μαζί. 750 εκατομμύρια δολάρια!!!

Είναι η Villa Leopolda, στο χωριό Villefranche-sur-Mer στη Γαλλική Ριβιέρα, χτισμένη το 1902 από το Βασιλιά Λεοπόλδο το 2ο του Βελγίου, από τον οποίο προφανώς πήρε και το όνομά της. Πριν ένα χρόνο, ο ταπεινός ιδιοκτήτης της, η Lily Safra, μια από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου, βραζιλιάνα και εβραία, αποφάσισε να την πουλήσει. Και έκτοτε ξεκινάει ένα όργιο φημών που θέλει Ρώσσους μεγιστάνες να κονταροχτυπιούνται να την αποκτήσουν-τη βίλλα όχι τη Lily-και τελικά ένας από αυτούς, ο Mikhail Prokhorov, ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσσία, να την αποκτά(μαζί με όλα τα έπιπλά και έργα τέχνης που βρίσκοντν σε αυτή) έναντι 750 εκατομμυρίων δολαρίων!!

Εν τω μεταξύ όμως φούντωσε και η κρίση, οι Sotheby’s δήλωσαν ότι πλέον η βίλλα, μπορεί να αξίζει μόλις 40-50 εκατομμύρια και ο αγαπητός Mikhail Prokhorov έκανε πίσω, αφήνοντας μία προκαταβολή 55 εκατομμυρίων στην αγαπητή Lily, αφού σύμφωνα με το Γαλλικό νόμο, δεν δικαιούται να την πάρει πίσω. 55 εκατομμυριάκια όμως δεν είναι αστεία υπόθεση ακόμα και για τους μεγιστάνες. Ετσι ο Prokhorov κάνει αγωγή στη Safra ζητώντας τα πίσω και φυσικά επικαλείται κάποιους λόγους που τα δικαστήρια θα κρίνουν αν αληθεύουν ή όχι και όχι εμείς. Εμείς ας μείνουμε με τις εικόνες από αυτή την εκπληκτική βίλλα  και το αναλυτικό ρεπορτάζ στο video που ακολουθεί.

  • Κανένα σχόλιο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

  • Καταπληκτικοί…δρόμοι!
  • Cool αναδιπλούμενα “concept bikes”.
  • Adidas Star Wars Collection: με όποια πλευρά της δύναμης κι αν είστε.
  • Custom Rolex. Το θέλω!
  • Η Megan Fox διαφημίζει Armani.
  • Uxua Casa Hotel, Bahia, Βραζιλία.

Add a Comment

Μη κάθεσαι. Πες τη γνώμη σου. Πάμε!!