παγκόσμιο ρεκόρ base jumping από το έβερεστ video


Παγκόσμιο Ρεκόρ Base Jumping από το Έβερεστ!


2013-05-30
By
ministry of men staff

Ακριβώς 60 χρόνια μετά την ανάβαση των Edmund Hillary και Tensing Norgay στο υψηλότερο βουνό του κόσμου ( 8,848 μέτρα), ο 48χρόνος άσος των extreme sports από τη Ρωσία, πραγματοποίησε μια τεράστια επιτυχία με το τελευταίο του project. Τα τελευταία χρόνια ο Ρώσος B.A.S.E jumper έχει γίνει είδηση στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων όλου του κόσμου χάρη στις εκπληκτικές πτώσεις που έχει εκτελεί. Το 2009 πήδηξε μέσα σε ένα ενεργό ηφαίστειο της Άπω Ανατολής στη χερσόνησο Kamchatka , το 2010 πραγματοποίησε ένα άλμα από την Ulvetanna της Ανταρκτικής και το 2012 έπεσε από το βουνό Shivling των Ιμαλάϊων. Εκεί, πήδηξε από υψόμετρο 6,420 μέτρων, το οποίο ήταν στην ουσία μια τελική δοκιμή για το απόλυτο άλμα του, έχοντας ήδη κάνει περισσότερες από 10,000 ελεύθερες πτώσεις μέχρι τώρα στη ζωή του. Έτσι, ο ατρόμητος αθλητής των extreme sports επιχείρησε το πιο εντυπωσιακό άλμα στον κόσμο, από το ψηλότερο βουνό του κόσμου κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ.

Χρειάστηκαν περισσότερα από δύο χρόνια για την προετοιμασία του άλματος, ενώ αφιέρωσε αρκετό χρόνο και σημαντική προσπάθεια για να δημιουργήσει μια νέα ειδική στολή wingsuit. Ο Rozov και η ομάδα του, η οποία περιελάμβανε τέσσερα μέλη της φυλής Σέρπα, φωτογράφους και μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου, πέρασαν σχεδόν τρεις εβδομάδες στα Ιμαλάια προτού πραγματοποιηθεί το άλμα, στις 5 Μαΐου.

Η ανάβαση ξεκίνησε από τη βόρεια διαδρομή της κινέζικης πλευράς καθώς ο Rozov είχε επιλέξει ένα σημείο για το άλμα του, το οποίο βρισκόταν σε υψόμετρο 7,220 μέτρων. Συγκεκριμένα, χρειάστηκαν τέσσερις μέρες για να ανέβει από την κατασκήνωση της βάσης του μέχρι το σημείο όπου θα εκτελούσε το άλμα. Τελικά, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και την θερμοκρασία που έφτανε τους -18 βαθμούς Κελσίου, πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση ακριβώς στις 2:30 μμ, τοπική ώρα. Λόγω του ότι ο βράχος στην κορυφή δεν ήταν πολύ ψηλός, τα πρώτα λεπτά της ανάβασης ήταν ζωτικής σημασίας. Ο Rozov χρειάστηκε περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο στην αραιή ατμόσφαιρα ώστε να γίνει η μετάβαση από την ελεύθερη πτώση στην πτήση. Στη συνέχεια, πέταξε για ένα ολόκληρο λεπτό περίπου με ταχύτητα που έφτασε σχεδόν τα  200 χλμ/ώρα κατά μήκος της βόρειας πλευράς, προτού προσγειωθεί με ασφάλεια στον παγετώνα του Rongbuk- σε υψόμετρο 5,950 μέτρων.

«Μόνο όταν γύρισα σπίτι κατάλαβα πόσο δύσκολο ήταν αυτό που έκανα και πόσο τεικά με επηρέασε τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά,» δήλωσε ο Rozov όταν επέστρεψε πίσω στη βάση του, τη Μόσχα.



  • Κανένα σχόλιο


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ


  • OMEGA Sochi Petrograd: ένα κλασικό ρολόι για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014.

  • “Transform Today”: ένα κάλεσμα στη δημιουργικότητα από την ABSOLUT.

  • Η νέα διαφήμιση του iPad: Ποίηση!!!

  • Οι καλύτερες στιγμές του 2013 για την ομάδα Skydiving της Red Bull.

  • “Done In 60 Seconds”: ο παγκόσμιος διαγωνισμός για τις μικρότερες… μικρού μήκους ταινίες, επιστρέφει.

  • elit™ pristine water series: The New Zealand Edition. Μια συλλεκτική ultra-premium βότκα.