χρόνια πολλά αυτοκίνητο χρόνια πολλά me


Χρόνια πολλά Αυτοκίνητο! Χρόνια πολλά Mercedes!


2011-03-16
By
Prime Minister

Στις 29 Ιανουαρίου 1886 ο Karl Benz άλλαξε τον κόσµο όταν κατέθεσε αίτηση ευρεσιτεχνίας (µε αριθµό 37435) για το «όχηµα που κινείται µε κινητήρα βενζίνης» στην αρµόδια υπηρεσία του Βερολίνου. Το γεγονός αυτό σηµατοδότησε τη γέννηση της αυτοκίνησης. Έκτοτε, η Mercedes-Benz έχει καταθέσει αίτηση ευρεσιτεχνίας για 80.000 περίπου καινοτοµίες. Έτσι, γιορτάζει την επέτειο των 125 χρόνων από 1886 µε το σλόγκαν «125! years of innovation».

Ακριβώς όμως τη χρονική περίοδο του εορτασμού των 125ων γενεθλίων του αυτοκινήτου, η Mercedes-Benz μετά από 65 συνεχόμενα χρόνια παραγωγής μεταπολεμικά καταφέρνει να θέσει ένα νέο ορόσημο: 30.000.000 αυτοκίνητα παραδόθηκαν σε πελάτες από το 1945!

Μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις πλέον της Mercedes-Benz αποτελεί η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Ο Δρ. Zetsche, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και Επικεφαλής της Mercedes-Benz Cars είναι πεπεισμένος: «Εάν ο Daimler και ο Benz ζούσαν σήμερα, θα μας συμβούλευαν να κάναμε τα πράσινα αυτοκίνητα πιο εντυπωσιακά και τα εντυπωσιακά αυτοκίνητα πιο πράσινα. Άλλωστε, αποτελεσματικές καινοτομίες είναι μόνο οι ελκυστικές καινοτομίες.»

Περισσότερα από 80.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας μετά το «όχημα με κινητήρα αερίου», η Daimler στη διάρκεια των επετειακών εορτασμών κατοχύρωσε ακόμα ένα τεχνολογικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το αποκαλούμενο bipolar flat-cell frame (διπολική επίπεδη κυψέλη). Η συγκεκριμένη τεχνολογία βρίσκεται υπό ανάπτυξη από την Daimler και αποτελεί εν δυνάμει άλλο ένα βήμα προς τη βιομηχανοποίηση των μπαταριών ιόντων λιθίου.

Οι εορτασμοί στο Mercedes-Benz World σηματοδοτούν την επίσημη έναρξη του επετειακού έτους 2011, στο οποίο η Daimler προσέδωσε το σλόγκαν «125! έτη εφευρέτης του αυτοκινήτου.» Η  Mercedes-Benz προσέδωσε στο έτος το σλόγκαν «125! έτη καινοτομίας.» Πολυάριθμες εκδηλώσεις που συνδέονται με την 125η επέτειο του αυτοκινήτου έχουν προγραμματιστεί για τη διάρκεια του έτους.

   • Κανένα σχόλιο


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ


  • “Το σημαντικότερο αεροσκάφος που-δεν-μπορείτε να δείτε”.

  • Οι πιο τρομακτικές προσγειώσεις αεροπλάνων.

  • Κρήτη: οι καλύτερες παραλίες της!

  • Amazing Houses: Vega IV, Λονδίνο.

  • “Τα επτά μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο!”

  • Οι χρήστες του Expedia επιλέγουν τα 650 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου…