draught master stella artois 2011 από την αθήνα στο buenos aires


Draught Master Stella Artois 2011: αυτό θα πει σερβίρισμα μπύρας!


2011-06-20
By
ministry of men staff

Εγινε πριν λίγες ημέρες στη οικία του Βέλγου Πρέσβη στην Αθήνα, ο μεγάλος διαγωνισμός για την ανάδειξη του Greek Draught Master Stella Artois 2011, που θα μας εκπροσωπήσει στο Buenos Aires, στο Παγκόσμιο γεγονός της Stella Artois.

Το αντικείμενο του διαγωνισμού είναι να επιλέξει και να βραβεύσει τον καλύτερο draught beer server σύμφωνα με το Stella Artois 9 Step Pouring Ritual, τη τελετουργία δηλαδή του σερβιρίσματος της μπύρας, μία τελετουργία που ξεκινά με το σωστό πλύσιμο του ποτηριού, συνεχίζεται με το γέμισμά του με τη σωστή ποσότητα αφρού και καταλήγει στο σερβίρισμα. Νικητής του εφετινού διαγωνισμού και Best Greek Draught Master Stella Artois 2011 είναι ο Σταύρος Λαμπρινίδης, ο οποίος και θα μας εκπροσωπήσει στο Buenos Aires.

Αναλυτικά το “9 Step Pouring Ritual” της Stella Artois μπορείτε να το δείτε και να το διαβάσετε παρακάτω:



 

  1. Ο καθαρισμός: Χρησιμοποιείτε πάντα το αυθεντικό ποτήρι Stella Artois, το οποίο πρέπει να έχει πλυθεί με ένα απαλό απορρυπαντικό και να ξεπλυθεί με καθαρό, δροσερό νερό για να αποκτήσει την ίδια θερμοκρασία με την μπύρα (περίπου 3ο C). 
  2. Η θυσία: Ο bartender ανοίγει την κάνουλα με μια απότομη κίνηση και αφήνει να τρέξει η μπύρα που έχει παραμείνει στην κάνουλα. Έτσι εξασφαλίζεται πως κάθε σταγόνα Stella Artois είναι φρέσκια μπύρα. 
  3. Η αλχημεία ξεκινά: Το ποτήρι της Stella Artois κρατιέται ακριβώς κάτω από την κάνουλα σε γωνία 45ο χωρίς να αγγίζει η κάνουλα το ποτήρι. Αυτό επιτρέπει στην μπύρα να ρεύσει περιστροφικά στα τοιχώματα του ποτηριού, δημιουργώντας τη σωστή αναλογία μπύρας και αφρού. 
  4. Αφρός, ή ίσως πιο σωστά, η «κορώνα»: Ισιώνοντας και χαμηλώνοντας το ποτήρι δημιουργείται με φυσικό τρόπο αφρός που λειτουργεί ως προστατευτικό στρώμα για την μπύρα. Αυτό το στρώμα συγκρατεί το διοξείδιο του άνθρακα και βοηθά να διατηρηθεί η γεύση και το άρωμα της μπύρας.
  5. Η απομάκρυνση του ποτηριού από την κάνουλα: Ο bartender κλείνει την κάνουλα με μια γρήγορη κίνηση και απομακρύνει το ποτήρι, προκειμένου να μην πέσουν επιπλέον σταγόνες μπύρας και χαλάσουν τον αφρό.
  6. Το κόψιμο του αφρού: Ενώ ο αφρός υπερχειλίζει από το χείλος του ποτηριού, κόβεται απαλά με ένα μαχαίρι σε γωνία 45 ο. Η κίνηση αυτή απομακρύνει τις μεγαλύτερες φυσαλίδες που σκάνε εύκολα και εξαφανίζουν τον προστατευτικό αφρό. 
  7. Ο κανόνας των 2 δακτύλων: Η σωστή ποσότητα αφρού έχει ύψος 3 εκατοστών ή δύο δαχτύλων. Έτσι, δημιουργείται ένα προστατευτικό στρώμα ανάμεσα στην μπύρα και την ατμόσφαιρα, που προστατεύει την μπύρα από το να ξεθυμάνει. 
  8. Ο τελικός καθαρισμός του ποτηριού: Καθαρίζεται ο πάτος και τα πλαϊνά του ποτηριού βυθίζοντας το στο νερό.
  9. Η απονομή: Τέλος, η Stella Artois σερβίρεται πάνω σε ένα καθαρό υποπότηρο, ενώ συνοδεύεται από τον σταγονοδέκτη στη βάση του ποτηριού και, πάντα, με τον λογότυπο προς τα εσάς.

 



  • Κανένα σχόλιο


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ


  • Imaginative Composing Prompts which can be Useful for Your Publishing

  • The way to Produce Your own Inventive Producing Practice

  • Toilet Paper Magazine Buy

  • 6 Guidelines on how to Establish a System and then sell Novels

  • Fifteen Grammar Principles Which Every Editor Should Be Aware Of

  • Guidelines for Authors so you can get and Lodging Planned