h νέα nikon d5100 απελευθερώστε τη δημιουργικότ


H νέα Nikon D5100: Απελευθερώστε τη δημιουργικότητά σας


2011-04-13
By
ministry of men staff

Η Nikon παρουσιάζει τη νέα D-SLR της σειράς, την D5100, η οποία διαθέτει πολλές δυνατότητες που κάνουν πιο συναρπαστική από ποτέ τη λήψη φωτογραφιών ή video HD. Χάρη στη βελτιωμένη πτυσσόμενη οθόνη, τη λειτουργία ειδικών εφέ και το video full (1080p) HD, η D5100 σας χαρίζει μια νέα δημιουργική προοπτική.

Μοναδικές οπτικές γωνίες.

 Η διάδοχος της φημισμένης Nikon D5000, η D5100, διαθέτει μια βελτιωμένη πτυσσόμενη οθόνη LCD. Έτσι, η οθόνη ανοίγει κατά τον οριζόντιο άξονα για μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων ακόμη και κατά τη χρήση τρίποδου. Η ελευθερία κίνησης που προσφέρει αυτή η φωτογραφική μηχανή χαρίζει ασυναγώνιστη δημιουργικότητα κατά τη χρήση της Ζωντανής προβολής, κάνοντας εφικτή τη φωτογράφηση από σχεδόν οποιαδήποτε γωνία. Μπορείτε ακόμα να δείτε φωτογραφίες και video με περισσότερη λεπτομέρεια χάρη στην οθόνη υψηλής ανάλυσης με ευρεία οπτική γωνία (περίπου 921 k-dot, 7,5 cm (3 in.).

Η λειτουργία Ζωντανής προβολής είναι ένας απλός και έξυπνος τρόπος λήψης φωτογραφιών ενώ ο ειδικός διακόπτης της D5100 καθιστά ακόμη πιο εύχρηστη τη λειτουργία της. Όταν χρησιμοποιείτε την αυτόματη λειτουργία δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθόλου για τη σκηνή που πρόκειται να τραβήξετε, καθώς ο Αυτόματος επιλογέας σκηνής επιλέγει τις πιο κατάλληλες ρυθμίσεις για την καλύτερη εικόνα.

Δώστε έμπνευση στη δημιουργικότητά σας

Η D5100 διαθέτει νέα λειτουργία ειδικών εφέ για τη λήψη εκπληκτικά μοναδικών φωτογραφιών και video full (1080p) HD. Η σειρά των επτά εφέ περιλαμβάνει επιλεκτικό χρώμα, δηλαδή μπορείτε να επιλέξετε να εμφανίζονται έως και τρία χρώματα στη φωτογραφία ή το video και οι υπόλοιπες περιοχές να είναι μονόχρωμες, και το εφέ μινιατούρας το οποίο κάνει την εικόνα να φαίνεται σε μέγεθος μικρογραφίας. Μπορείτε να επιλέξετε ποιο ειδικό εφέ θα τραβήξετε και είναι άμεσα προσβάσιμα μέσω του επιλογέα λειτουργίας που βρίσκεται στο πάνω μέρος της φωτογραφικής μηχανής.

Καταπληκτικά video HD

Με τη Nikon D5100 μπορείτε, χωρίς καμία προσπάθεια, να εκτελείτε εναλλαγή μεταξύ της λήψης φωτογραφιών και video καθώς το κουμπί D-Movie βρίσκεται δίπλα στην απελευθέρωση κλείστρου. Η θέση που βρίσκεται το κουμπί σταθεροποιεί το χειρισμό της φωτογραφικής μηχανής κατά την εκκίνηση ή τη διακοπή της αναπαραγωγής, ή την εναλλαγή μεταξύ λήψης φωτογραφιών και video. Μπορείτε να καταγράψετε όλη τη δράση σε full (1080p) HD με ταχύτητα έως και τα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps). Μπορείτε να επιλέξετε από μια μοναδική γκάμα ειδικών εφέ και η λειτουργία AF-F θα διασφαλίσει ότι το θέμα σας είναι πάντα εστιασμένο. Αφού ολοκληρώσετε τη λήψη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες επεξεργασίας video μέσα στη φωτογραφική μηχανή και μπορείτε να δείτε όλα τα αποτελέσματα σε τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας με δυνατότητα σύνδεσης HDMI.

Με την D5100, η Nikon παρουσιάζει ένα προαιρετικό στερεοφωνικό μικρόφωνο, το ME-1. Ειδικά σχεδιασμένο για τις D-SLR, σας επιτρέπει να ηχογραφείτε video κλιπ με υψηλής ποιότητας ήχο και χωρίς θόρυβο AF.

Ανώτερη ποιότητα εικόνας

Με την D5100 η κορυφαία ποιότητα εικόνας γίνεται εύκολη υπόθεση ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, χάρη στις λειτουργίες που έχει κληρονομήσει από την D7000. Ο αισθητήρας CMOS 16,2 megapixel με φορμά DX παρέχει πλούσια χρώματα και μεγάλη λεπτομέρεια για φωτογραφίες και video, ενώ ο ισχυρός μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας EXPEED 2 μεγιστοποιεί την απόδοση του αισθητήρα για εξαιρετική ποιότητα. Εκτός από τα παραπάνω, η D5100 διαθέτει μια διευρυμένη γκάμα ευαισθησίας για τη λήψη καταπληκτικών εικόνων σε απαιτητικές συνθήκες φωτισμού – το εύρος ISO κυμαίνεται από 100 έως 6400 και μπορεί να αυξηθεί και στα επίπεδα του ISO 25600 σε Hi 2, για εικόνες χαμηλού θορύβου με λεπτομέρεια. Επιπλέον, διατίθεται μια πλούσια γκάμα φακών NIKKOR οι οποίοι συμβάλλουν στην εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας που παρέχει η D5100.

Η νέα λειτουργία υψηλού δυναμικού εύρους (HDR) της Nikon και το Ενεργό D-Lighting διατηρούν τη λεπτομέρεια όταν υπάρχουν μεγάλες αντιθέσεις φωτός. Με ένα πάτημα του κλείστρου, η λειτουργία HDR πραγματοποιεί λήψη δύο εικόνων με διαφορετικές τιμές έκθεσης, οι οποίες συνδυάζονται μεταξύ τους για να δημιουργήσουν μία εικόνα με μεγάλο δυναμικό εύρος.

Σύστημα αυτόματης εστίασης 11 σημείων εξαιρετικής ευκρίνειας:

Το σύστημα αυτόματης εστίασης 11 σημείων παρέχει κάλυψη γρήγορης αυτόματης εστίασης και υψηλής ακρίβειας σε ολόκληρο το κάδρο.

Τέσσερις λειτουργίες επιλογής περιοχής AF, συμπεριλαμβανομένης της AF με παρακολούθηση 3D, η οποία διατηρεί το κύριο θέμα εντός της εστίασης ακόμη κι όταν η σύνθεση αλλάζει γρήγορα στις σκηνές δράσεις. Η λειτουργία αυτή συνοδεύεται από συνεχόμενη λήψη έως και 4 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) για την ιδανική αποτύπωση γρήγορα κινούμενων θεμάτων.  • Κανένα σχόλιο


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ


  • “Το σημαντικότερο αεροσκάφος που-δεν-μπορείτε να δείτε”.

  • Οι πιο τρομακτικές προσγειώσεις αεροπλάνων.

  • Κρήτη: οι καλύτερες παραλίες της!

  • Amazing Houses: Vega IV, Λονδίνο.

  • “Τα επτά μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο!”

  • Οι χρήστες του Expedia επιλέγουν τα 650 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου…