omega seamaster aqua terra 15 000 gauss πρωτοποριακή τεχνολογία απ


OMEGA Seamaster Aqua Terra 15’000 gauss: πρωτοποριακή τεχνολογία απέναντι στον μαγνητισμό.


2013-11-15
By
ministry of men staff

Μια από τις πιο σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες που παρουσιάστηκε πρόσφατα είναι ο Co-Axial μηχανισμός 8508 της OMEGA. Είναι ανθεκτικός σε μαγνητικά πεδία μεγαλύτερα από 1,5 tesla (15.000 gauss), ξεπερνώντας κατά πολύ τα επίπεδα αντοχής στον μαγνητισμό που έχουν επιτευχθεί από οποιοδήποτε άλλο προηγούμενο μηχανισμό ρολογιού. Έτσι έδωσε τη λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο αποτελούσε πρόκληση για τους ωρολογοποιούς για πολλές δεκαετίες.

Ο μηχανισμός αυτός παρουσιάστηκε στο Seamaster Aqua Terra > 15’000 gauss, ένα Co-Axial χρονόμετρο 41.50mm από ανοξείδωτο ατσάλι το οποίο διατίθεται είτε με μπρασελέ αντίστοιχου μετάλλου είτε με καφέ δερμάτινο λουράκι. Διαθέτει λακαρισμένο μαύρο καντράν, κυκλικό ακτινωτό φινίρισμα που ξεκινάει από το κέντρο του και τις χαρακτηριστικές κάθετες γραμμές της δημοφιλούς συλλογής Aqua Terra της OMEGA. Αυτό το ιδιαίτερο ρολόι ξεχωρίζει λόγω της αναφοράς “> 15’000 GAUSS” με κίτρινο χρώμα.

Η τεχνολογία η οποία αναπτύχθηκε από μια ομάδα μηχανικών από τις εταιρείες ΕΤΑ, ASULAB, Nivarox FAR και OMEGA, οδήγησε στη δημιουργία του πρωτοτύπου του μηχανισμού, ο οποίος προσαρμόστηκε σε ένα ρολόι OMEGA Seamaster Aqua Terra. Σε αντίθεση με τις άλλες προσπάθειες που έχουν γίνει για την αντιμετώπιση των επιδράσεων του μαγνητισμού, ο μηχανισμός της OMEGA δεν στηρίζεται σε μια προστατευτική θήκη μέσα στην κάσα του ρολογιού αλλά στη χρήση επιλεγμένων, μη σιδηρούχων υλικών για την κατασκευή του ίδιου του μηχανισμού. Πολλές νέες ευρεσιτεχνίες βασιζόμενες επάνω σε αυτόν τον νέο μηχανισμό, βρίσκονται ήδη υπό έγκριση.  Ακόμη και μετά την έκθεση του μηχανισμού σε ένα μαγνητικό πεδίο μεγαλύτερο των 15’000 gauss, ο μηχανισμός εξακολουθεί να λειτουργεί σε χρονομετρικό επίπεδο, όπως αυτό ορίζεται από τον COSC.

Μέχρι τώρα ο μαγνητισμός αντιμετωπίζοταν με τρόπους όπως οι εσωτερικές θήκες μέσα στα ρολόγια, σχεδιασμένες για να περιορίζουν την επίδρασή του. Αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης είχε ορισμένους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένων των γεγονότων ότι οι μηχανισμοί δεν μπορούσαν να διαχειριστούν την αυξανόμενη δύναμη των μόνιμων μαγνητών και ότι, από αισθητική άποψη, αυτές οι θήκες έκρυβαν τη θέα του μηχανισμού, εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο την ύπαρξη ενός παραθύρου ημερομηνίας. Καθώς το Seamaster  Aqua Terra > 15’000 gauss δεν χρειάζεται να προστατευθεί από μια εσωτερική θήκη – ο μηχανισμός από μόνος του είναι αντι-μαγνητικός- φέρει διαφανές κρύσταλλο σαπφείρου στο καπάκι της κάσας του, το οποίο επιτρέπει την πλήρη θέαση του Co- Axial μηχανισμού 8508. Επίσης, υπάρχει παράθυρο ημερομηνίας στο 3.

Το Seamaster Aqua Terra > 15’000 gauss είναι αδιάβροχο στα 150 μέτρα (15 bar/ 500 πόδια). Με το συνδυασμό του Co-Axial μηχανισμού και του σπιράλ του ταλαντωτή από οξείδιο του πυριτίου, είναι τόσο αξιόπιστο ώστε να προσφέρεται με εγγύηση τεσσάρων ολόκληρων ετών.

Ο μαγνητισμός ήταν πάντα ένα πρόβλημα για τους ωρολογοποιούς και οι μαγνήτες είναι παρόντες στην καθημερινή μας ζωή τώρα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Οι ωρολογοποιοί αντιμετωπίζουν πολύ συχνά το θέμα του μαγνητισμού, καθώς είναι απαραίτητο γι’ αυτούς να απομαγνητίζουν τα μηχανικά ρολόγια των οποίων η ομαλή λειτουργία έχει διαταραχθεί από την έκθεσή τους σε μαγνητικά πεδία, ένα πρόβλημα που θα λυθεί χάρη σε αυτόν τον νέο μηχανισμό.

Με το λανσάρισμα του Seamaster Aqua Terra > 15’000 gauss, η OMEGA παρουσίασε μια καινοτόμα τεχνολογία, η οποία θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο που η βιομηχανία της ωρολογοποιίας προσεγγίζει τις ολοένα αυξανόμενες προκλήσεις των μαγνητικών πεδίων.

Σημαντικά βήματα πριν τον αντιμαγνητικό μηχανισμόΤο 2008,  η OMEGA παρουσίασε το σπιραλ του ταλαντωτή από οξείδιο του πυριτίου (Si14). Το οξείδιο του πυριτίου είναι ένα αντι-μαγνητικό στοιχείο και η εξαιρετική σταθερότητα και ανθεκτικότητα σε κάθε μορφής περιβαλλοντική διαταραχή – συμπεριλαμβανομένων και των μαγνητικών πεδίων- ήταν το πρώτο σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη ενός αντι-μαγνητικού ρολογιού. Ακόμη ένας παράγοντας που έκανε τον Co-Axial μηχανισμό 8505 εφικτό ήταν η δημιουργία αξόνων και σημείων περιστροφής που κατασκευάστηκαν από το μη-μαγνητικό υλικό που ονομάζεται Nivagauss™. Αυτά συμπεριλαμβάνουν τους άξονες του ταλαντωτή, της άγκυρας διαφυγής και του τροχού Co-Axial.

Το ατσάλι για τα μέρη του Co-Axial – συμπεριλαμβανομένων της άγκυρας διαφυγής, του πινιόν παλμών και του τροχού παλμών- επίσης αντικαταστάθηκε από μη μαγνητικά υλικά.

Τέλος, το σπιράλ του αντικραδασμικού συστήματος στον Co-Axial μηχανισμό 8508  είναι κατασκευασμένο από ένα άμορφο μέταλλο.

Αυτές οι καινοτομίες σε συνδυασμό συνεισφέρουν στη δημιουργία και το λανσάρισμα του Co-Axial μηχανισμού 8508 της OMEGA- του πρώτου πραγματικά αντιμαγνητικού μηχανισμού μηχανικού ρολογιού στον κόσμο.  • Κανένα σχόλιο


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ


  • Scholarship essay or dissertation how to make Tips

  • Professional Editors

  • Your utility works usually are considered intensely inside of the admission desire. Need not go away them shot.

  • Essay Content articles Helpful tips as well as the Prompts

  • Scandal at Wikipedia

  • Fantastic Papers Crafting Tricks