Ένα ρομπότ για λήψη δειγμάτων εξ αποστάσεως, που εξαλείφει την ανάγκη για απευθείας επαφή μεταξύ ασθενών και ιατρικού προσωπικού, ανέπτυξαν ερευνητές στο Korea Institute of Machinery and Materials (KIMM).

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στο Eurekalert, η ομάδα, της οποίας ηγήθηκε ο Dr. Τζουνχού Σέο, συνεργάστηκε με και ομάδα στο Dongguk University College of Medicine υπό την καθηγήτρια Ναμ Χι Κιμ για την ανάπτυξη ενός ρομπότ που συλλέγει δείγματα από το ανώτερο αναπνευστικό ατόμων που παρουσιάζουν συμπτώματα. Το σύστημα αποτελείται από μια κύρια συσκευή ελέγχου, την οποία χειρίζεται το ιατρικό προσωπικό, και ένα ρομπότ «υπηρέτη», που αλληλεπιδρά με τους ασθενείς. Το ρομπότ διαθέτει ένα αναλώσιμο εργαλείο για λήψη δειγμάτων από τη μύτη και το στόμα και κινείται με βάση τις οδηγίες από τη συσκευή ελέγχου.

Το εργαλείο μετακινείται ή περιστρέφεται ανάλογα με την επιθυμία του χειριστή της συσκευής ελέγχου, παίρνοντας τα απαιτούμενα δείγματα από το εσωτερικό της μύτης ή του στόματος του ασθενούς. Ακόμη, το σύστημα υποστηρίζει επικοινωνία μέσω βίντεο και ήχου μεταξύ των ασθενών και των γιατρών. Το ιατρικό προσωπικό μπορεί να χειρίζεται απευθείας το ρομπότ ενώ βλέπει στην κάμερα τη θέση του εργαλείου στο στόμα ή τη μύτη του ασθενούς. Η δύναμη της εισαγωγής του παρακολουθείται και ελέγχεται επίσης, για αυξημένη ασφάλεια και ακρίβεια.

Το σύστημα αυτό προορίζεται να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης με Covid-19 και άλλες ασθένειες υψηλού κινδύνου για το ιατρικό προσωπικό. Όπως τονίζουν οι δημιουργοί του, το ρομπότ είναι ιδιαίτερα οικονομικό και μικρό- μεγέθους όσο το πρόσωπο ενός ασθενούς- κάτι που το καθιστά ιδανικό για χρήση σε διάφορα ιατρικά περιβάλλοντα.

 

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.