world class bartender of the year 2011


World Class Bartender of the Year 2011


2011-03-31
By
ministry of men staff

Ο πολύ – αναμενόμενος τελικός του WORLD CLASS BARTENDER OF THE YEAR 2011, ενός διεθνούς διαγωνισμού bartending που θεωρείται ως τα Oscars των ποτών, θα διεξαχθεί στο Δελχί της Ινδίας.

Το WORLD CLASS είναι ένα παγκόσμιο πρόγραμμα που βρίσκεται στην τρίτη του χρονιά και γιορτάζει την δεξιοτεχνία και την ευρηματικότητα του bartender. Περίπου 10.000 συμμετέχοντες από 39 αγορές από τα πλέον φημισμένα και αναγνωρισμένα μπαρ στον κόσμο θα αναμίξουν και θα σερβίρουν ποτά με τον δικό τους τρόπο μέσω εθνικών διαγωνισμών. Μόνο οι αληθινά εξαιρετικοί θα κερδίσουν μία θέση στον παγκόσμιο τελικό.

Μερικοί από τους κορυφαίους mixologists του κόσμου, όπως ο Salvatore Calabrese, ο Dale de Groff και ο Peter Dorelli, θα κρίνουν τους φιναλίστ, οι οποίοι θα έχουν την υποστήριξη και τις συμβουλές του νικητή του 2010 Erik Lorincz, Επικεφαλή Bartender στο ξενοδοχείο Savoy του Λονδίνου.

Ο Andrew Fell, Εμπορικός Διευθυντής των Reserve Brands της Diageo εξηγεί: “Η Ινδία είναι η ιδανική επιλογή για τον τελικό του 2011. Η αγορά της Ασίας – Ειρηνικού είναι αυτή τη στιγμή η κινητήρια δύναμη του παγκόσμιου εμπορίου και η Ινδία ηγείται της ανάπτυξης στην βιομηχανία premium αγαθών. Έχουμε ένα καταπληκτικό χαρτοφυλάκιο από brands πολυτελείας που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αυξανόμενης κουλτούρας cocktail που εμφανίζεται στον αυξανόμενο αριθμό των εξαιρετικών bars που βρίσκονται σε αυτή την ζωντανή, διεθνή πόλη”.

“Είμαστε πραγματικά προνομιούχοι που ο διαγωνισμός WORLD CLASS έρχεται στην Ινδία την πιο κατάλληλη στιγμή. Το τμήμα των Reserve Brands της Diageo είναι το καταλληλότερο για να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ανάγκη για πολυτελή brands στην Ινδία και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε στους πελάτες μας την δυνατότητα να δουν τις τελευταίες διεθνείς τάσεις και εμπειρίες” λέει ο Roland Abella, Διευθύνων Σύμβουλος της Diageo India“.

Κατά την διάρκεια του τελικού, οι διαγωνιζόμενοι θα δημιουργήσουν cocktails χρησιμοποιώντας τα premium brands του luxury portfolio των Reserve Brands της Diageo – τις βότκες Ketel One® και Cîroc® , το τζιν Tanqueray® No.TEN™, την τεκίλα Don Julio®, το ρούμι Zacapa® και τα ουίσκι Johnnie Walker® Gold Label™ και Blue Label™ Blended Scotch Whisky. Ο νικητής θα γίνει ένα αναγνωρισμένο όνομα στην βιομηχανία των ποτών και στους καταναλωτές ως ο καλύτερος bartender στον κόσμο. Ο Erik Lorincz, νικητής του World Class 2010, εξηγεί τη σημασία που είχε γι’ αυτόν το να κερδίσει τον τίτλο: “Το WORLD CLASS δίνει στον bartender έναν χώρο όπου μπορεί πραγματικά να δείξει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και το δημιουργικό του ταλέντο. Ο τελικός του 2010 στην Αθήνα ήταν εμπειρία ζωής. Γνώρισα μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, ανακάλυψα νέες τεχνικές και συστατικά και έκανα πολλούς νέους φίλους. Από τότε που νίκησα, ταξίδεψα ανά τον κόσμο ως πρέσβης του WORLD CLASS και είχα την τιμή να εκδώσω το δικό μου βιβλίο με cocktails.”

Σήμερα, στην τρίτη του χρονιά, το WORLD CLASS δεν έχει να κάνει μόνο με την ανεύρεση των καλύτερων, αποτελεί και μία γιορτή της «κουλτούρας του cocktail». Ο κλάδος βλέπει το WORLD CLASS ως το ηγετικό γεγονός που φέρνει στη δημοσιότητα τις παγκόσμιες τάσεις και έχει στόχο να εκπαιδεύσει και να εμπνεύσει ταλαντούχους bartenders να δημιουργήσουν εξαιρετικά cocktails καθώς και να παρέχουν υπηρεσίες και εμπειρίες υψηλής ποιότητας, φέρνοντας έτσι στο προσκήνιο μερικά από τα καλύτερα bars στον κόσμο.

Οι νέες τάσεις είναι αντικείμενο συζήτησης από τους γκουρού του WORLD CLASS στην σελίδα του WORLD CLASS στο facebook, Global World Class Finals, όπου τα μέλη ενημερώνονται για τα νέα του διαγωνισμού και τις εκδηλώσεις. Τα εμπνευσμένα cocktails και οι συναρπαστικές τάσεις από τον Erik και τους διαγωνιζόμενους στο WORLD CLASS συλλέχθηκαν σε ένα νέο βιβλίο cocktail, που εκδόθηκε από τον Simon Difford και κυκλοφόρησε στις αρχές του 2011.  • Κανένα σχόλιο


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ


  • “6 φυλακές που μετατράπηκαν σε ξενοδοχεία”

  • Aston Martin V12 Vantage S

  • My men, o διάσημος Dr. Jean Zougan ήρθε στο Υπουργείο μας!

  • Mountain bike στα καλύτερά του

  • SMEG 500: ένα mini FIAT 500ράκι…ψυγείο!

  • “Εξερευνώντας το νησί του James Bond”