Οι ειδικές συνθήκες ζωής που έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω της επιδημίας του ιού Covid-19, δεν ήταν δυνατόν να αφήσουν ανεπηρέαστο τον αθλητισμό.

Καραντίνα, κλειστά στάδια, αγωνιστική δράση στον… αέρα συνθέτουν την εικόνα, την ίδια ώρα που η προετοιμασία αθλητών και αθλητριών γίνεται με πολλά εμπόδια. Αθλητές σε όλο τον πλανήτη αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους να διατηρήσουν την κατάσταση τους και να κάνουν υποτυπώδη προπόνηση.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, φρόντισε να φύγει από την Αθήνα και να βρεθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Γρεβενά. Εκεί προσπαθεί όσο του το επιτρέπουν οι συνθήκες να κάνει μέρος της προπόνησης του.

«Συνεχίζω όσο μπορώ να γυμνάζομαι. Παρότι το να πηγαίνω για προπόνηση στα πάρκα δεν είναι κάτι που μου αρέσει, είναι η μόνη λύση στην παρούσα φάση, οπότε το κάνω καθημερινά», δηλώνει.

«Τρέχω, κάνω διατάσεις, αλτικά και ενδυνάμωση. Δεν έχω την πολυτέλεια για κάτι άλλο. Κι όλα αυτά αν ο καιρός είναι καλός και μου το επιτρέπει».

Ο Τεντόγλου είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2018 στο μήκος και υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν φαβορί για το χρυσό μετάλλιο και στη διοργάνωση του Παρισιού.

Μια διοργάνωση για την οποία δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση για το μέλλον της, με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να κάνει προσπάθεια να την διατηρήσει στην αρχική της ημερομηνία (25-30/8).

«Για να γίνει το Ευρωπαϊκό και να πάρουμε μέρος στη διοργάνωση στο επίπεδο που θέλουμε θα πρέπει να έχουμε κάνει και την ανάλογη προπόνηση. Αυτό που κάνουμε τώρα δεν αρκεί. Αν η διοργάνωση πάει για το Σεπτέμβριο και επιπλέον ανοίξουν τα στάδια ίσως είναι εφικτό», λέει. 

Η θερινή αγωνιστική σεζόν θα ξεκινούσε δειλά με τους αγώνες Απριλίου και δυνατά με εκείνες του Μαΐου. Με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν φαίνεται να διασώζεται καμία διοργάνωση μέχρι και τον Ιούνιο, έχουν ήδη αναβληθεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, ενώ αρχές Μαΐου στην επόμενη τηλεδιάσκεψη της Ε.Α., αναμένεται να υπάρξει απόφαση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Παρισιού.

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.