Από την έντυπη έκδοση

Του Φάνη Ζώη
fzois@naftemporiki.gr 

Ένα στα τρία οχήματα στην Ελλάδα έως το 2030 θα είναι ηλεκτρικό εκτιμά η αγορά του αυτοκινήτου στη χώρα μας, με τα κίνητρα απόκτησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θεσπίζει η κυβέρνηση να θεωρούνται κατ’ αρχάς θετικά.

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι το μέλλον της αυτοκίνησης είναι η ηλεκτροκίνηση μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις της κυβέρνησης και τη δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου έως την 1η Ιουλίου από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες της αγοράς, φέτος εκτιμάται ότι οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών και επαναφορτιζόμενων αυτοκινήτων μπορούν να φθάσουν τις 2.000, έναντι 478 το 2019, και το 2021 να διπλασιαστούν, με χρήση των κινήτρων κατ’ αρχήν από τις επιχειρήσεις για τον εταιρικό τους στόλο, καθώς και τα ταξί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), συνολικά το 2019 πωλήθηκαν στη χώρα μας 478 ηλεκτρικά αυτοκίνητα (είτε με συσσωρευτές – BEV είτε επαναφορτιζόμενα υβριδικά – PHEV) αποτελώντας μόλις το 0,42% των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων. Το πρώτο τετράμηνο του 2020, πάντως, καταγράφεται ήδη αύξηση των πωλήσεων της εν λόγω κατηγορίας αυτοκινήτων, καθώς έχουν πωληθεί 214 οχήματα, με το μερίδιο στο τετράμηνο να διαμορφώνεται σε 0,9%.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *