Αυξημένη είναι τιμή στο 52,87% των 174 σχολικών προϊόντων που εξέτασε η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Από τις αυξήσεις που εντοπίστηκαν, κυμάνθηκαν από 0,91% έως 34,21%, ενώ σε ποσοστό 44,57% των προϊόντων η αύξηση ξεπέρασε το 10%.

Αναλυτικότερα, για την έρευνα ελέγχθηκαν 174 προϊόντα, οι τιμές των οποίων συγκρίθηκαν με τις αντίστοιχες τιμές τους για τα έτη 2022 και 2023.

Διαπιστώθηκε ότι:

  • Από τα 174 προϊόντα που ελέγχθηκαν, αυξήθηκε η τιμή στο 52,87% αυτών ενώ σταθερή παρέμεινε η τιμή για το 28,16%. Μείωση παρατηρήθηκε στο 18,97% των ειδών.
  • Οι αυξήσεις που εντοπίστηκαν κυμαίνονται από 0,91% έως 34,21%.
  • Από τα προϊόντα που δέχτηκαν ανατιμήσεις, σε ποσοστό 44,57% η αύξηση ξεπέρασε το 10% (από 10,00%-34,21%).
  • Οι μειώσεις στις τιμές των σχολικών κυμαίνονται από 0,37% έως 20,41%.

«Σε μάστιγα έχει μετατραπεί η ακρίβεια για τους Έλληνες καταναλωτές. Μετά τις αυξήσεις σε τρόφιμα και βασικά είδη τη σκυτάλη παίρνουν τα σχολικά είδη με τους γονείς να γονατίζουν οικονομικά στις αυξήσεις των αντίστοιχων προϊόντων», σχολιάζει Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, προσθέτοντας: «Πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα φρένο στο ατελείωτο σπιράλ ανατιμήσεων σε όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα ευρείας και μαζικής κατανάλωσης. Είναι προφανές ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, οι οποίοι λειτουργούν με ένα νομοθετικό πλαίσιο που απειλεί υποτυπώδεις κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασής τους, δεν επαρκούν πλέον. Η κεντρική διοίκηση παρακολουθεί εκ του μακρόθεν την κατάσταση αυτή, αδυνατώντας να παρέμβει επαρκώς».

Υπενθυμίζεται ότι γονείς και μαθητές μπορούν να βρουν στα καταστήματα που πωλούν σχολικά είδη (μεγάλες αλυσίδες με παιχνίδια, βιβλιοπωλεία) το «Καλάθι των Σχολικών Ειδών», το οποίο θα ισχύει μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου 2023. Τη βάση για το «Καλάθι των Σχολικών Ειδών» αποτελούν εννέα σχολικά είδη: Σχολικές τσάντες, Κασετίνες, Τετράδια, Μολύβια ξύλινα ή μηχανικά, Χρωματιστοί μαρκαδόροι, Στυλό, Γόμες, Ξύστρες, Διαβήτες/Χάρακες.Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *