Στα ανοικτά των δυτικών ακτών των ΗΠΑ εντοπίστηκε ένα άγνωστο μέχρι σήμερα όρκας που έχει εντελώς διαφορετικές συνήθειες στον τρόπο ζωής και συμπεριφοράς από τα υπόλοιπα είδη. Πρόκειται για ένα υποείδος του είδους Bigg’s με τα μέλη αυτού του υποείδους να έχουν αναπτύξει δική τους ηχητική διάλεκτο αλλά και να προτιμούν να ζουν και να κυνηγούν σε μεγάλου βάθους φαράγγια στον Ειρηνικό Ωκεανό σε αντίθεση με τις υπόλοιπες όρκες που προτιμούν να κινούνται και να κυνηγούν πιο κοντά στις ακτές.

Αυτές οι όρκες φαίνεται ότι ακολουθούν και διαφορετική τακτική όσον αφορά το κυνήγι και την διατροφή τους μη διστάζοντας να επιτεθούν σε μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά όπως τις γκρι φάλαινες. Για να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας βέβαια οι όρκες στοχεύουν συνήθως στις γκρι φάλαινες που βρίσκονται ακόμη σε βρεφική ηλικία. Κυνηγούν επίσης φώκιες και δελφίνια που ανήκουν σε είδη μεγαλύτερου μεγέθους από αυτά που κυνηγούν οι όρκες των παράκτιων περιοχών.

«Οι όρκες υπάρχουν παντού σε όλο τον κόσμο. Περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στα νερά που βρίσκονται κοντά στις ακτές αλλά τώρα διαπιστώνουμε ότι κάποιες από αυτές ζουν και σε πιο απομακρυσμένες από τις ακτές περιοχές των ωκεανών και δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο στοιχείο για τι κάνουν εκεί. Αυτές οι όρκες προτιμούν τις περιοχές με μεγάλο βάθος και σε συστήματα υποθαλάσσιων φαραγγιών. Πρόκειται για περιοχές που υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση θρεπτικών συστατικών για αυτό και αποτελούν πόλο έλξης της θαλάσσιας ζωής» αναφέρει ο Τζος Μακ Ίνες, ειδικός στα θαλάσσια θηλαστικά του Πανεπιστημίου British Columbia στον Καναδά που ήταν ο επικεφαλής της έρευνας.

Προτεινόμενα για εσάς

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.