Εντυπωσιακή εικόνα από το κέντρο του γαλαξία μας οι έρευνες στο οποίο δεν έχουν αποδώσει ακόμη καρπούς όσον αφορά την πιθανή ύπαρξη κάποιου προηγμένου εξωγήινου πολιτισμού.

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Αναζήτησης Εξωγήινης Νοημοσύνης (SETI) στην Καλιφόρνια πραγματοποίησαν την τέταρτη κατά σειρά έρευνα εντοπισμού κάποιου ίχνους εξωγήινου προηγμένου πολιτισμού σε περιοχές που βρίσκονται στο κέντρο του γαλαξία μας. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το πιο ευαίσθητο επίγειο ραδιοτηλεσκόπιο στον κόσμο, τη συστοιχία Murchison Widefield Array (MWA) που βρίσκεται στην έρημο της Δυτικής Αυστραλίας.

Οι ερευνητές ερεύνησαν περιοχές όπου υπάρχουν 144 γνωστοί εξωπλανήτες και μερικά δισ. άστρα γύρω από τα οποία θωρείται δεδομένο ότι υπάρχουν αμέτρητοι πλανήτες που περιμένουν να τους ανακαλύψουμε. Οι ερευνητές αναζήτησαν τις αποκαλούμενες «τεχνολογικές υπογραφές» δηλαδή ίχνη από βιομηχανική δραστηριότητα, τεχνητό φως ή άλλη δραστηριότητα προϊόν ενός νοήμον και προηγμένου τεχνολογικά πολιτισμού. Όπως και οι τρεις προηγούμενες έτσι και αυτή η έρευνα δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα.

Έχουν αναπτυχθεί κάποιες μέθοδοι εντοπισμού πλανητών που πιθανότατα βρίσκονται στην κατοικήσιμη ζώνη των συστημάτων τους, είναι δηλαδή όπως και η Γη σε απόσταση τέτοια από το μητρικό τους άστρο που να επιτρέπει την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή. Οι ερευνητές προσπαθούν να κάνουν παρατηρήσεις σε τέτοιους κόσμους που είναι αυξημένες οι πιθανότητες να έχει κάνει την εμφάνιση κάποια μορφή ζωής με υψηλή νοημοσύνη η οποία ανέπτυξε προηγμένο πολιτισμό τα ίχνη του οποίου θα μπορούσαν να γίνουν αντιληπτά. Προς το παρόν πάντως το γαλαξιακό κέντρο φαίνεται κενό από εξωγήινους.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *