Δύσκολη νύχτα προβλέπεται στην Ρόδο, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δημιουργούν συνεχώς αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχει μια μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο προς Λάερμα και για το λόγο αυτό στις 22.29 το βράδυ στάλθηκε μήνυμα από 112 στους κατοίκους που βρίσκονται στην περιοχή, να εκκενώσουν προς τον Αρχάγγελο.

Στο νησί των Δωδεκανήσων αναμένεται να φθάσουν 25 πυροσβέστες αεροπορικώς από την Θεσσαλονίκη, ενώ το πρωί φτάνουν ακτοπλοϊκώς 31 Σλοβάκοι πυροσβέστες με 4 οχήματα, που θα προστεθούν στους 125 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, που ήδη επιχειρούν. Κατά τη διάρκεια της ημέρας επιχείρησαν από αέρος 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Αισθητά βελτιωμένη είναι η κατάσταση στο μέτωπο της Δυτικής Αττικής όπου θα παραμείνουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, για να αντιμετωπίσουν τις διάσπαρτες μικρές εστίες φωτιάς που υπάρχουν και τυχόν αναζωπυρώσεις.Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στην Λακωνία, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με τους εθελοντές, έρχονται συχνά αντιμέτωποι με αναζωπυρώσεις, αλλά μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να τις θέσουν υπό έλεγχο.

Φθάνουν συνεχώς ενισχύσεις μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM) και του rescEU

Νέα εναέρια ευρωπαϊκή συνδρομή για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών παρέχεται στη χώρα μας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM) και του rescEU, σε συνέχεια του επίσημου αιτήματος που έχει υποβάλει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, λόγω των δασικών πυρκαγιών που συνεχίζουν να μαίνονται στη χώρα εν μέσω εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών, η Ελλάδα υπέβαλε χθες επιπρόσθετο αίτημα για εναέρια συνδρομή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό στο οποίο ανταποκρίθηκαν άμεσα:

Η Κύπρος, η οποία απέστειλε 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Αir Τractor μέσω rescEU και η Κροατία, η οποία απέστειλε 1 πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-415, επίσης μέσω rescEU.

Υπενθυμίζεται ότι εναέρια συνδρομή στη χώρα μας έχουν παράσχει, επίσης, στο πλαίσιο αντίστοιχου αιτήματος που έχει υποβληθεί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό, η Ιταλία με δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415 από τα ενταχθέντα στον εναέριο στόλο του rescEU και η Γαλλία, επίσης με δύο αεροσκάφη CL-415.

Αναφορικά με τις επίγειες ευρωπαϊκές δυνάμεις που συνδράμουν τους Έλληνες πυροσβέστες στα μέτωπα των πυρκαγιών, πεζοπόρα τμήματα και πυροσβεστικά οχήματα έχουν αποστείλει ήδη η Ρουμανία (40 πυροσβέστες και 5 οχήματα) και η Σλοβακία (31 πυροσβέστες και 15 οχήματα).

Εντός της ημέρας φτάνουν στην Αττική οι 149 πυροσβέστες συνοδεία 49 οχημάτων από την Πολωνία. Η Ρουμανία αποστέλλει επιπροσθέτως 50 πυροσβέστες και 10 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ πεζοπόρο τμήμα με 50 πυροσβέστες καθώς και 10 οχήματα αποστέλλει και η Βουλγαρία.

Τους Έλληνες πυροσβέστες συνδράμουν ταυτόχρονα και ομάδες πυροσβεστών από τη Ρουμανία, τη Μάλτα και τη Βουλγαρία, που μετέχουν στο πρόγραμμα Προ-Εγκατάστασης (Pre-Positioning) του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται ότι εναέρια συνδρομή για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών έχει λάβει η χώρα μας και σε διμερές επίπεδο, από το Ισραήλ και την Ιορδανία.

Πηγή: ΑΜΠΕSource link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *