Καλλιτεχνική απεικόνιση του αρχαίου πιγκουίνου που έφτανε σε ύψος το 1,4 μέτρα.

Έχει διαπιστωθεί ότι στο χρονικό διάστημα πριν από 25-40 εκατ. έτη στις περιοχές της Ανταρκτικής, της Νέας Ζηλανδίας και της Νοτίου Αμερικής ζούσαν γιγάντια είδη πιγκουίνων. Εχει ανακαλυφθεί είδος που έφτανε σε ύψος τα δύο μέτρα αλλά και είδη με ύψος 1,7 μέτρα και και ένα είδος με ύψος 1,5 μέτρα. Στην λίστα των γιγάντιων πιγκουίνων προστίθεται τώρα άλλο ένα άγνωστο μέχρι σήμερα είδος.

Το Hamilton Junior Naturalist Club είναι μια οργάνωση ενασχόλησης με την φυσική ιστορία στη Νέα Ζηλανδία που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους. Σε μια εκδρομή αναζήτησης απολιθωμάτων το 2006 κάποια παιδιά εντόπισαν απολιθώματα τα οποία αποδείχθηκαν ότι ήταν ένας σχεδόν ολοκληρωμένος σκελετός πιγκουίνου. Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Vertebrate Paleontology» ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου Massey στη Νέα Ζηλανδία αναφέρει ότι ο σκελετός αυτός ανήκει σε ένα ακόμη γιγάντιο είδος πιγκουίνων.

Ο Kairuku waewaeroa, όπως ονομάστηκε το νέο είδος είχε ύψος 1,4 μέτρα, μπορεί δηλαδή να ήταν ψηλότερος από ορισμένα από τα παιδιά που τον ανακάλυψαν… Ο αυτοκρατορικός πιγκουίνος, το μεγαλύτερο είδος πιγκουίνων σήμερα φτάνει σε ύψος το 1,2 μέτρα. Το waewaeroa σημαίνει «μακριά πόδια» στη γλώσσα των Μαορί τα οποία όπως φαίνεται διάθετε ο γιγάντιος πιγκουίνος. Η χρονολόγηση των απολιθωμάτων δείχνει ότι ζούσε πριν από 27-35 εκατ. έτη. Σύμφωνα με τους ερευνητές τα μακριά πόδια του βοηθούσαν τον τεράστιο πιγκουίνο να κολυμπά ταχύτερα και να καταδύεται σε μεγαλύτερα βάθη από τους σημερινούς πιγκουίνους.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *