Οι χώρες μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΔΟΕ) ολοκλήρωσαν την έκτακτη διυπουργική σύνοδό τους που είχε ως στόχο τη σταθεροποίηση των πετρελαϊκών αγορών στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το υπουργείο Βιομηχανίας της Ιαπωνίας.

«Ο υπουργός Κοΐτσι Χαγκιγιούντα παρέστη στην έκτακτη σύνοδο του ΔΟΕ κατά την οποία οι χώρες μέλη συζήτησαν τις επιπρόσθετες, συντονισμένες ενέργειές τους σχετικά με τα πετρελαϊκά αποθέματα» ώστε να αντιμετωπιστεί η υφιστάμενη κατάσταση στον ενεργειακό τομέα.

Οι χώρες μέλη συμφώνησαν να προχωρήσουν σε συντονισμένη αποδέσμευση ποσότητας πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματά τους, σημειώνεται στην ανακοίνωση. Οι ποσότητες και ο χρόνος αυτής της αποδέσμευσης θα συμφωνηθούν εντός της επόμενης εβδομάδας, είπε στους δημοσιογράφους ο Χιντετσίκα Κοϊζούμι, ο διευθυντής του τμήματος Διεθνών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας.

Η ΔΟΕ αριθμεί  30 μέλη (κυρίως κράτη-μέλη της Ε.Ε., τις ΗΠΑ, Αυστραλία, Ιαπωνία, Καναδά, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Κορέα, Νορβηγία, Ηνωμένο Βασίλειο και Τουρκία) και 8 διασυνδεδεμένα κράτη (με κυριότερα την Ινδία, την Κίνα και την Βραζιλία).

Όπως αναφέρει το Reuters, οι κυρώσεις προς της Μόσχα για την Ουκρανία αναμένεται να «στερήσουν» από την παγκόσμια αγορά 3 εκατ. βαρελιών ρωσικού πετρελαίου για τον Απρίλιο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε μια απόφαση «άνευ προηγουμένου» ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την αποδέσμευση 1 εκατομμυρίου βαρελιών πετρελαίου την ημέρα για τους επόμενους έξι μήνες από το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να μειώσει τις τιμές των καυσίμων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *