Πάνω από 100 μωρά καλαμάρια και 5.000 μικροσκοπικά ζώα εκτοξεύτηκαν την Πέμπτη με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Τα μικρά πλάσματα, μαζί με άλλον εξοπλισμό για πειράματα, απεστάλησαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με πύραυλο Falcon 9 της SpaceX.

Όπως γράφει το BBC, ελπίζεται πως τα πειράματα θα είναι σε θέση να βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση των επιπτώσεων της βαρύτητας.

Τα καλαμάρια θα χρησιμοποιηθούν για έρευνες πάνω στις επιπτώσεις των διαστημικών πτήσεων στις επωφελείς αλληλεπιδράσεις μεταξύ μικροβίων και ζώων. Σημειώνεται πως τα καλαμάρια έχουν ανοσοποιητικό σύστημα παρόμοιο με το ανθρώπινο.

Η NASA λέει ότι το πείραμα θα μπορούσε να υποστηρίξει την ανάπτυξη προστατευτικών μέσων για την υποστήριξη της υγείας των αστροναυτών σε μακράς διάρκειας αποστολές στο διάστημα.

«Τα ζώα, μεταξύ των οποίων οι άνθρωποι, βασιζόμαστε στα μικρόβιά μας για να διατηρούμε ένα υγιές πεπτικό και ανοσοποιητικό σύστημα. Δεν κατανοούμε πλήρως πώς οι διαστημικές πτήσεις μεταβάλλουν αυτές τις επωφελείς αλληλεπιδράσεις» είπε η Τζέιμι Φόστερ, επικεφαλής ερευνήτρια του πειράματος.

Όπως πρόσθεσε, τα καλαμάρια θα μπορέσουν να βοηθήσουν στο να βρεθούν απαντήσεις σε αυτά τα σημαντικά για την υγεία των ζώων ερωτήματα.

Σημειώνεται πως τα καλαμάρια θα καταψυχθούν πριν την επιστροφή τους στη Γη.

Επίσης, στον πύραυλο επέβαιναν 5.000 «αρκούδες του νερού»- μικροσκοπικά πλάσματα που είναι ικανά να επιβιώνουν σε ασύλληπτα αφιλόξενα περιβάλλοντα, όπου οι περισσότερες μορφές ζωής αδυνατούν. Αυτό το χαρακτηριστικό τις κάνει κατάλληλες για τη διερεύνηση του πώς η ζωή ανταποκρίνεται και προσαρμόζεται στα ακραία περιβάλλοντα.

 

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *