Απάντηση στο ερώτημα αν μπορούν να συνυπάρξουν οι άνθρωποι και οι αρουραίοι επιχειρούν να δώσουν οι επικεφαλής της δημοτικής αρχής στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το CNN, το οποίο επικαλείται συνεργάτιδα της δημάρχου της πρωτεύουσας της Γαλλίας, η Αν Ινταλγκό σχηματίζει επιτροπή για να εξεταστεί η «συγκατοίκηση» αυτή – σε ποιο δηλαδή βαθμό μπορούν να συμβιώσουν άνθρωποι και τρωκτικά.

Η αντιδήμαρχος του Παρισιού αρμόδια για τη δημόσια υγεία, Αν Σουρίς, ανακοίνωσε την κίνηση αυτή, απαντώντας σε ερωτήσεις του Γκοφρί Μπουλάρ, επικεφαλής του 17ου διαμερίσματος του Παρισιού και μέλος του κεντροδεξιού Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Ο κ. Μπουλάρ είχε ζητήσει ένα πιο φιλόδοξο σχέδιο κατά του πολλαπλασιασμού των αρουραίων σε δημόσιους χώρους.

Ο ίδιος είχε επικρίνει στο παρελθόν την κ. Ινταλγκό, μέλος του κεντροαριστερού σοσιαλιστικού κόμματος, ότι δεν έκανε αρκετά για τον περιορισμό των αρουραίων στο Παρίσι. «Η παρουσία αρουραίων είναι επιβλαβής για την ποιότητα ζωής των Παριζιάνων», σημείωσε.

Αναφέρθηκε, δε, σε μελέτη, το Project Armageddon, που εστιάζει στη διαχείριση του πληθυσμού των αρουραίων, έχοντας στόχο –μεταξύ άλλων- την καταπολέμηση των προκαταλήψεων κατά των αρουραίων, προκειμένου να βοηθηθούν οι Παριζιάνοι να ζουν καλύτερα μαζί τους. Η μελέτη χρηματοδοτείται από τη γαλλική κυβέρνηση, ενώ η πόλη του Παρισιού είναι εταίρος στο έργο.

Σύμφωνα με την κ. Σουρίς, στο επίκεντρο της μελέτης βρίσκεται σε ποιο βαθμό οι άνθρωποι και οι αρουραίοι μπορούν να ζήσουν μαζί με τρόπο που να είναι «ο πιο αποτελεσματικός και ταυτόχρονα να διασφαλίζει ότι δεν είναι αφόρητο για τους Παριζιάνους». Η αντιδήμαρχος Παρισιού τόνισε επίσης ορισμένες από τις ενέργειες που έκανε η δημοτική αρχή ως μέρος του σχεδίου της για την αντιμετώπιση των αρουραίων από το 2017, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς νέων κάδων απορριμμάτων που θα «κάνουν τους αρουραίους να πάνε πίσω στους υπονόμους».

Η ίδια ανέφερε αργότερα πως οι αρουραίοι του Παρισιού δεν αποτελούν «σημαντικό» κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Πρόσθεσε ότι ζήτησε από το Γαλλικό Ανώτατο Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας να σταθμίσει τη συζήτηση. «Χρειαζόμαστε επιστημονικές συμβουλές, όχι πολιτικά δελτία Τύπου», είπε.

Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων Paris Animaux Zoopolis χαιρέτισε την κίνηση της πόλης. «Οι αρουραίοι είναι παρόντες στο Παρίσι, όπως και σε όλες τις μεγάλες γαλλικές πόλεις, οπότε αναγκαστικά τίθεται το ζήτημα της συγκατοίκησης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της. «Όταν μιλάμε για “ειρηνική συμβίωση” με αρουραίους, δεν εννοούμε να ζούμε μαζί τους στα σπίτια και τα διαμερίσματά μας, αλλά να φροντίζουμε να μην υποφέρουν και να μην μας ενοχλούν. Και πάλι, ένας πολύ λογικός στόχος» πρόσθεσε.Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *