Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ανναλένα Μπέρμποκ πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό ταξίδι στην πόλη Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας την Τρίτη και επιβεβαίωσε ότι το Βερολίνο υποσχέθηκε να στείλει περισσότερα όπλα στη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Οι Ουκρανοί “θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να βασίζονται στην αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας”, δήλωσε η ίδια.

Αυτό έρχεται αφού ο πρεσβευτής της Γερμανίας στις ΗΠΑ είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι το Βερολίνο θα παράσχει στην Ουκρανία οχήματα μάχης πεζικού Marder και μια επιπλέον συστοιχία αεράμυνας Patriot.

“Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα έρθει περαιτέρω γερμανική στρατιωτική βοήθεια”, έγραψε στο Twitter ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, ο οποίος συνόδευσε την Μπέρμποκ στο Χάρκοβο.

Ο Μπέρμποκ μίλησε επίσης για τον μακροπρόθεσμο στόχο της Ουκρανίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Ουκρανοί, “βλέπουν το μέλλον τους στην Ευρώπη, στην ΕΕ”, είπε. “Γι’ αυτό θα ήθελα επίσης να μιλήσω για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην ενταξιακή διαδικασία. Ως ομοσπονδιακή κυβέρνηση, θέλουμε να κάνουμε πολύ συγκεκριμένες προσφορές στην Ουκρανία, προκειμένου να σημειώσει πρόοδο στην ενίσχυση του κράτους δικαίου, των ανεξάρτητων θεσμών και της καταπολέμησης της διαφθοράς, καθώς και στην ευθυγράμμιση με τα πρότυπα της ΕΕ”.

Πηγή: CNNSource link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *