Παράδοση – παραλαβή υλικοτεχνικής υποδομής από το ΤΑΙΠΕΔ στη ΔΙΜΕΑ τη Δευτέρα. Σε δήλωσή του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε πως στα δύο χρόνια λειτουργίας της η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου «έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία σε αυτόν τον τομέα, τη μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών.

Στην πορεία με την πανδημία ανέλαβε ένα πολύ μεγάλο βάρος ως προς τους ελέγχους της πανδημίας και σήμερα με την ακρίβεια σηκώνει ένα πολύ μεγάλο βάρος στον έλεγχο της αγοράς ως προς το να τηρούνται τα λογικά περιθώρια κέρδους.

Κατά συνέπεια, η ΔΙΜΕΑ εξελίσσεται σε έναν πολύ κρίσιμο μηχανισμό για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους μας και για την προστασία των συμπολιτών μας από διάφορα φαινόμενα αισχροκέρδειας και παρανομίας.

Στα πλαίσια αυτά, η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να παραδώσει ένα τόσο σημαντικό υλικό, έρχεται σε μία κρίσιμη χρονικά στιγμή που θέλουμε η ΔΙΜΕΑ να διευρύνει τις επιχειρησιακές της δυνατότητες άμεσα και να λειτουργήσει με το βέλτιστο δυνατό τρόπο, κυρίως για τον έλεγχο της ακρίβειας σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε…

 

Και τώρα στην ακρίβεια θέλω να ξέρετε ότι προσδοκούμε σε εσάς και προσβλέπουμε σε εσάς για να δώσουμε τον μεγάλο αγώνα προστασίας των τιμών και των συμπολιτών μας. Άρα, με καλή συνεργασία και εργατικότητα όλα θα πάνε καλά».

Με τη σειρά του, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, υπογράμμισε πως «η ΔΙΜΕΑ είναι ένας ελεγκτικός μηχανισμός ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή ουσιαστικά στην κορυφή του ελεγκτικού μηχανισμού σε ό,τι αφορά τον έλεγχο της αγοράς και της εποπτείας της.

Είναι, λοιπόν, πάρα πολύ σημαντικό να εξοπλιστεί αυτός ο μηχανισμός, να έχει τη δυνατότητα να μπορεί να παρέμβει έτι περαιτέρω στον έλεγχο της αγοράς και προκειμένου να επιτευχθεί αυτό σίγουρα χρειάζεται ο συγκεκριμένος εξοπλισμός. Όπως επίσης και η ενίσχυση της ΔΙΜΕΑ με ένα έργο που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης ύψους περίπου 16,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σίγουρα δεν σταματάει εδώ η ενίσχυση της ΔΙΜΕΑ. Συνεχίζουμε να την ενισχύουμε με προσωπικό, με κατάλληλο εξοπλισμό, με εξειδίκευση και με περαιτέρω ρυθμιστικές αρμοδιότητες».

Ο διοικητής της ΔΙΜΕΑ, Χαράλαμπος Μελισσινός, ευχαρίστησε για τα υλικά γραφείου και τα άλλα ηλεκτρονικά μέσα που παρέλαβε και θα χρειαστούν στην υπηρεσία, για να επιτελέσει το έργο της, «ελπίζουμε ότι θα φανούμε αντάξιοι της στήριξής σας» είπε.

Από την πλευρά του, ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, εξήγησε πως αποφασίστηκε να γίνει μία δωρεά ικανού και λειτουργικού υλικού στην Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς, η οποία έτσι και αλλιώς το προσεχές διάστημα θα υλοποιήσει και ένα μεγάλο τεχνικό έργο αναβάθμισης των υποδομών της.

«Αποφασίσαμε να το χορηγήσουμε στη ΔΙΜΕΑ και στο υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να συνεχίσει να επιτελεί αυτό το θεάρεστο έργο το οποίο κάνετε με μεγάλη επιτυχία και συμβάλλετε καθοριστικά στην εθνική οικονομία και στην πάταξη του παράνομου εμπορίου.

Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε τη στενή συνεργασία μας ως προς το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης, μέσω του οποίου θα υλοποιήσουμε  πολλές δράσεις για το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μία από αυτές τις δράσεις είναι και η αναβάθμιση της υποδομής της ΔΙΜΕΑ και να είστε βέβαιοι ότι όλα θα γίνουν στον χρόνο τους ώστε να αφήσουμε πίσω μία υποδομή ικανή και αποτελεσματική όσον αφορά το ρόλο και τη λειτουργία της».

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *