Μειωμένη εμφανίζεται η δημόσια υποστήριξη της αμερικανικής κοινής γνώμης προς το Ισραήλ σε δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, με την πλειονότητα να ζητεί κατάπαυση πυρός, με φόντο την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.

Περίπου 32% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ θα πρέπει να υποστηρίξουν το Ισραήλ». Σε αντίστοιχη δημοσκόπηση στις 12-13 Οκτωβρίου, το ποσοστό ανερχόταν σε 41%.

Το 39% -έναντι 27% έναν μήνα πριν- υποστηρίζει πλέον ότι «οι ΗΠΑ πρέπει να είναι ουδέτερος μεσολαβητής». Το 4% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση είπε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να υποστηρίξουν τους Παλαιστίνιους και το 15% υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να εμπλακούν καθόλου, με τα συγκεκριμένα ποσοστά να είναι παρόμοια σε σύγκριση με έναν μήνα πριν.

Περίπου το 68% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση δήλωσε ότι συμφωνεί πως «το Ισραήλ θα πρέπει να κηρύξει κατάπαυση του πυρός και να προσπαθήσει να διαπραγματευθεί».

Περίπου τα τρία τέταρτα των Δημοκρατικών και οι μισοί Ρεπουμπλικάνοι τάχθηκαν υπέρ της κατάπαυσης του πυρός, την οποία έχει απορρίψει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν που έχει καλέσει το Ισραήλ να κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να αποφευχθούν οι απώλειες αμάχων.

Μόλις το 31% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της αποστολής όπλων στο Ισραήλ, ενώ το 43% δήλωσε αντίθετο στην ιδέα. Η υποστήριξη για την αποστολή όπλων στο Ισραήλ ήταν ισχυρότερη μεταξύ των Ρεπουμπλικανών, ενώ περίπου οι μισοί Δημοκρατικοί δήλωσαν αντίθετοι.

Συγκριτικά, το 41% των ατόμων που απάντησαν στη δημοσκόπηση υποστήριξε την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, σε σύγκριση με το 32% που δήλωσε αντίθετο. Σε ό,τι αφορά την  την Ουκρανία, η υποστήριξη για την αποστολή όπλων ήταν ισχυρότερη μεταξύ των Δημοκρατικών.Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *