Ερευνητές του Πανεπιστήμιου Στάνφορντ δημιούργησαν ένα εμφύτευμα που τοποθετείται στον ανθρώπινο εγκέφαλο και όπως υποστηρίζουν μπορεί να εξοντώνει με ασφάλεια καρκινικούς όγκους. Το εμφύτευμα τοποθετείται ανάμεσα στο δέρμα και το κρανίο και πραγματοποιεί την αποκαλούμενη φωτοθερμική θεραπεία η οποία χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια για την εξουδετέρωση καρκινικών όγκων αλλά μόνο κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων.

Το εμφύτευμα παράγει θερμότητα περίπου 5 βαθμών Κελσίου η οποία σύμφωνα με τους ερευνητές είναι ικανή να εξοντώσει τα καρκινικά κύτταρα στον εγκέφαλο χωρίς να προκαλεί καμία ζημιά στον υγιή γειτονικό εγκεφαλικό ιστό. Τα πειράματα που έγιναν σε ποντίκια είχαν πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Οι ερευνητές δημιούργησαν το εμφύτευμα στοχεύοντας κυρίως το γλοιοβλάστωμα. Πρόκειται για ένα πολύ επιθετικό τύπο καρκίνου με πολύ υψηλά ποσοστά θνησιμότητας που η προσπάθεια αντιμετώπισης του απαιτεί επέμβαση ανοικτού εγκεφάλου ακολουθούμενη από πολλούς κύκλους χημειοθεραπείας.

Το εμφύτευμα διαθέτει μια μικρή κεραία που μετατρέπει τα ηλεκτρικά σήματα σε υπέρυθρο φως το οποίο ενεργοποιεί νανοσωματίδια χρυσού με τρόπο τέτοιο ώστε αυτά να παράγουν θερμότητα. «Τα νανοσωματίδια μας βοηθούν να στοχεύουμε αποκλειστικά τον όγκο και έτσι οι παρενέργειες είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με τις χημειοθεραπείες και τις ακτινοβολίες» ανφέρει ο Χαμέντ Αραμι, μέλος της ερευνητικής ομάδας. Η ισχύς και το μήκος κύματος του φωτός που θα παράγει το εμφύτευμα θα καθορίζεται από τους γιατρούς ανάλογα με το μέγεθος των όγκων και το σημείο που βρίσκονται στον εγκέφαλο. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η θεραπεία με το εμφύτευμα θα μπορεί να γίνεται στο σπίτι και έτσι δεν θα χρειάζεται οι ασθενείς να πηγαίνουν στα νοσοκομεία και γενικά να μεταβάλλουν το πρόγραμμα τους και την καθημερινότητα τους.

Naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *