Η Πανελλήνια Ένωση Ηλεκτρολόγων- Ηλεκτρονικών Εμπορικού Ναυτικού,  καταγγέλλει την νέα εγκύκλιο έκτρωμα 1/2021 του ΥΕΝ, συμπλήρωμα του κατάπτυστου, όπως υποστηρίζει, Νομού 4714/2020, με την νέα εγκριτική πράξη νηολόγησης – τροποποίηση του όρου 8 των Φορτηγών πλοίων του άρθρου 13 Ν. 2687/53 και εκκαθάριση ναυτολογίων και αφορά στις οργανικές συνθέσεις των πλοίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΝΗΗΕΝ, η εγκύκλιος δίνει νέα προνομία και φοροαπαλλαγές – φοροελαφρυνσεις στους εφοπλιστές, ενώ περιορίζει ακόμη περισσότερο τα οικονομικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των Ναυτικών, με αποτέλεσμα την μείωση των εσόδων του ήδη ναυαγισμένου ΝΑΤ.  

Δίνει την δυνατότητα στους εφοπλιστές, προσθέτει η ΠΕΝΗΗΕΝ,  να χρησιμοποιούν τις Σ.Σ.Ε. της ITF, TCC, IBF κλπ, οι οποίες συμβάσεις υπολείπονται κατά πολύ από τις Ελληνικές ΣΣΕ, κατά το δοκούν και όπως τους βολεύει, οικονομικά η στην ελλιπή πρόσληψη – επάνδρωση των πλοίων, καταπατώντας ακόμη και τις συνθέσεις ασφάλειας του πλοίου, που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβαινόντων, του πλοίου και του φορτίου. 

«Σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, πρέπει και απαιτούμε την άμεση απόσυρση των αντιδραστικών και κατάπτυστων τροπολογιών του Ν. 4714/2020 καθώς και του Ν. 4150/2013 που μετατρέπει τα πλοία σε σύγχρονες γαλέρες άλλων εποχών και καταργεί κατεκτημένα οικονομικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα που αποκτήθηκαν με χρόνιους αγώνες των Ναυτικών και που οι σημερινοί διοικούντες τους καταργούν σε μια νύκτα και με μια μονοκονδυλιά, χωρίς να αναλογίζονται αυτά που έχουν ιστορικά προσφέρει οι Έλληνες Ναυτικοί με μεγάλες θυσίες, δια μέσου των αιώνων για να γίνει η Ελλάδα το μέγα το της θαλάσσης κράτος», επισημαίνει η Ένωση. 

Η ΠΕΝΝΗΕΝ διαβεβαιώνει ότι προτεραιότητα της είναι η σύγκληση της Εκτελεστικής Διοίκησης της ΠΝΟ, όπου όπως υπογραμμίζει «όλοι μας ενωμένοι σαν μια γροθιά, να πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις δίνοντας την δυναμική μας απάντηση, με 48ωρους επαναλαμβανομένους απεργιακούς πανελλαδικούς αγώνες και όχι μόνο, σε όλους αυτούς που επιβουλεύονται και καταπατούν τα δικαιώματα μας και αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς». . 

«Οι Ναυτικοί ξέρουν τα δικαιώματα τους καθώς ξέρουν και να μάχονται για την υπεράσπιση τους, αξίζουν δε καλύτερη αντιμετώπιση εκ μέρους της Πολιτείας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΠΕΝΗΗΕΝ. 

 

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.