Μιλώντας στη Γιορτή Επιστήμης που διεξάγεται στην βρετανική πόλη Τσέλτενχαμ ο Τζέημς Ντέιβις, καθηγητής γενωμικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης υποστήριξε ότι για ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών με Covid που έχασαν τελικά την ζωή τους ευθύνεται ένας και μόνο Νεάντερταλ. Η γενωμική είναι ένας διεπιστημονικός κλάδος της γενετικής που συνδυάζει τους τομείς της βιολογίας και της πληροφορικής.

Μέχρι σήμερα καταγράφονται περίπου 6,3 εκατ. θάνατοι από Covid παγκοσμίως και ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών που έχασαν τελικά τη μάχη με τον κορωνοϊό διαπιστώθηκε ότι διέθεταν ένα γονίδιο που έκανε τους πνεύμονες πιο ευάλωτους στον κορωνοϊό.

Από τις πρώτες έρευνες που έγιναν σχετικά με την Covid διαπιστώθηκε ότι οι πνεύμονες πολλών ανθρώπων ήταν περισσότερο ευάλωτοι στον κορωνοϊό σε σχέση με τους υπολοίπους ανθρώπους. Διαπιστώθηκε επίσης ότι αυτή η αμυντική αδυναμία των πνευμόνων είχε γονιδιακό υπόβαθρο με προέλευση από τους Νεάντερταλ. Η άποψη της επιστημονικής κοινότητας μετά από αυτό το εύρημα ήταν ότι η επίμαχη γονιδιακή κληρονομιά ήταν αποτέλεσμα μαζικής ανταλλαγής γονιδίων ανάμεσα στους Νεάντερταλ και τον σύγχρονο άνθρωπο. Με απλά λόγια ήταν οι ερωτικές επαφές που είχε μεγάλος αριθμός Νεάντερταλ με τους προγόνους μας αυτές που μετέφεραν στο δικό μας είδος αυτή τη γονιδιακή ανωμαλία.

Όμως ο καθηγητής Ντέιβις πραγματοποίησε μια έρευνα πάνω στις γονιδιακές διαφοροποιήσεις των πνευμόνων και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλα οφείλονται σε μια και μόνο ερωτική επαφή μεταξύ ενός αρσενικού Νεάντερταλ και μιας γυναίκας του δικού μας είδους πριν από 60 χιλιάδες έτη.

«Αν καθίσεις και το σκεφτείς για λίγο είναι εντυπωσιακό. Το πρόβλημα προέκυψε από την σχέση ανάμεσα σε ένα μόλις ζευγάρι Νεάντερταλ και ανθρώπου και του παιδιού που προέκυψε από αυτή την σχέση. Αν το πρώτο δείπνο ανάμεσα σε αυτόν τον Νέαντερταλ και τη γυναίκα του είδους μας δεν είχε πάει καλά θα είχαμε καλύτερη αντιμετώπιση απέναντι στον κορωνοϊό και θα είχαμε αποφύγει εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους» ανέφερε στην ομιλία του ο Ντέιβις και όταν ρωτήθηκε πόσοι θάνατοι οφείλονται σε αυτό το ένα βράδυ έρωτα ανάμεσα στον Νεάντερταλ και την γυναίκα ο καθηγητής γενωμικής απάντησε «Εκατοντάδες χιλιάδες ως και ένα εκατομμύριο θανάτους».

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *