Η διαδικτυακή παρουσίαση της νέας Alfa Romeo Giulia GTA στις 2 Μαρτίου, ήταν μια ακόμα από τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια ιστορίας της μάρκας, καθώς αναβίωσε ένα από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα της, την Giulia GTA.

Κορυφαία αναλογία βάρους-ισχύος

Από τεχνική άποψη η νέα Giulia GTA αντλεί την έμπνευση της από την Giulia GTA του 1965, την “Gran Turismo Allegerita” που εξελίχθηκε από την Autodelta και βασιζόταν στην Giulia Sprint GT. Η νέα GTA βασίζεται στην Giulia Quadrifoglio και εφοδιάζεται με μια ενισχυμένη έκδοση του V6 bi-Turbo βενζινοκινητήρα της Alfa Romeo των 2,9 λίτρων με απόδοση 540 ίππους. Με την εφαρμογή προηγμένων ελαφρών υλικών, η GTA, έχει μειωμένο βάρος κατά 100 κιλά σε σχέση με την Quadrifoglio και αναλογία βάρους/ισχύος μόλις 2,82 κιλά/ίππο.

500 εξατομικευμένες Giulia GTA και GTAm

Για τους μόλις 500 τυχερούς ιδιοκτήτες των Giulia GTA και GTAm, η Alfa Romeo ήθελε να δημιουργήσει μια ξεχωριστή εμπειρία που ξεπερνά απλά την αγορά του αυτοκινήτου. Ένα όχημα απόλυτα εξατομικευμένο για κάθε πελάτη. Για αυτό τον λόγο η μάρκα δημιούργησε μια σειρά στοιχείων που μπορούν να διαμορφωθούν σύμφωνα με τις απαιτήσεις του αγοραστή.

Παράδοση και Δημιουργικότητα

Το Centro Stile Alfa Romeo μετά από εκτεταμένη έρευνα ανέλυσε τους χρωματισμούς που έχουν συνδεθεί ιστορικά με το όνομα GTA. Το λευκό ρύγχος σε συνδυασμό με τις διαμήκεις γραμμές είναι σίγουρα τα πλέον χαρακτηριστικά στοιχεία με άρωμα αγώνων. Παράλληλα, το καπό συνδυάζεται με αυθεντικά χαρακτηριστικά της μάρκας, όπως είναι ο σταυρός, το Biscione (φιδάκι) και βέβαια η Ιταλική σημαία. Μερικοί από τους πλέον χαρακτηριστικούς χρωματισμούς συμπεριλαμβάνουν συνδυασμούς ώχρας με λευκό και κόκκινου με κίτρινο. Συγκεκριμένα, η ώχρα θυμίζει τις 1750 GTAm και 2000 GTAm με τις οποίες ο Toine Hezemans κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τουρισμού το 1970 και 1971 αντίστοιχα. Εκτός από το Biscione στο καπό και τις λωρίδες στο πλάι, που αποτελούν γνώρισμα της GTA 1300 Junior, οι διαμήκεις γραμμές στο καπό συμπληρώνουν την εικόνα.

Από την άλλη ο χρωματισμός κόκκινο-κίτρινο προέκυψε από την ανάγκη να ξεχωρίζουν οι οδηγοί που χρησιμοποιούσαν ίδιου τύπου αυτοκίνητο στους αγώνες. Κατά τη διάρκεια εξέλιξης των χρωματισμών το σχεδιαστικό κέντρο κινήθηκε με συνέπεια στα μονοπάτια της ιστορίας και σε λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα ότι, ο χρωματισμός στις Sprint GTA (1965 – 1968) δεν ήταν συμμετρικός, ενώ αντίθετα στις GTA 1300 Junior ήταν.

Αντίστοιχα, το εμπρός κίτρινο μέρος χαρακτήριζε τα αυτοκίνητα που κέρδισαν τα πρωταθλήματα του 1970 και 1971, ενώ σε μερικούς αγώνες του 1971 ο Gianluigi Picchi οδηγούσε αυτοκίνητα που μόνο το κάτω μέρος του ρύγχους ήταν βαμμένο σε κίτρινο χρώμα. Οι αγοραστές θα μπορούν να ζητήσουν τη δική τους GTA σε έναν από αυτούς τους θρυλικούς χρωματισμούς, αλλά και στα χρώματα GTA Red, Trophy White και Montreal Green, τα οποία είναι εμπνευσμένα από την Ιταλική σημαία. Τέλος θα μπορούν να επιλέξουν το χρώμα στις δαγκάνες των φρένων, του roll-bar και βέβαια των αγωνιστικών ζωνών ασφαλείας.

Ήδη στην ιστοσελίδα https://gta.alfaromeo.com οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαμορφώνουν τη δική τους GTA ή GTAm.

Περιορισμένη παραγωγή

Η Giulia GTA και η «σκληροπυρηνική» GTAm θα παραχθούν σε μόλις 500 αντίτυπα, καθιστώντας τις δύο εκδόσεις άμεσα συλλεκτικές. Η μοναδική εμπειρία για τον αγοραστή δεν θα περιορίζεται μόνο κατά την οδήγηση, αλλά και στην διαδικασία της αγοράς, καθώς ένας εξειδικευμένος Brand Ambassador θα συνοδεύει τον τυχερό αγοραστή, ο οποίος θα παραλαμβάνει ένα ειδικό kit που θα περιλαμβάνει ένα συλλεκτικό κράνος της Bell στα χρώματα της GTA, ένα πλήρες αγωνιστικό σετ ρουχισμού της Alpinestars και μια επίσης προσωποποιημένη κουκούλα για την προστασία του αυτοκινήτου του.

Τέλος, το καλύτερο δώρο για την απόκτηση του συλλεκτικού μοντέλου, είναι ένα ειδικό σεμινάριο οδήγησης από το Alfa Romeo Driving Academy.

Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στην ηλεκτρονική σελίδα alfaromeo.com.

Νίκος Τσάδαρης

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *