Σε ένα μυστικό εργοστάσιο, Ρώσοι μηχανικοί κατασκευάζουν εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη που προορίζονται να εξουδετερώσουν την ουκρανική άμυνα, καθώς αυτή προσπαθεί να προστατευτεί από ένα νέο τρομακτικό όπλο, όπως διαπίστωσε έρευνα του Associated Press.

Το εργοστάσιο στην Ειδική Οικονομική Ζώνη Αλαμπούγκα της Ρωσίας, άρχισε πρόσφατα να παράγει τα  ιρανικής σχεδίασης μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 που μπορούν να φέρουν θερμοβαρικές κεφαλές, και παράλληλα drones – δολώματα.

Οι θερμοβαρικές κεφαλές δημιουργούν ένα στρόβιλο υψηλής πίεσης και θερμότητας που μπορεί να διαπεράσει χοντρούς τοίχους. Απορροφούν όλο το οξυγόνο στο πέρασμά τους και έχουν τρομακτική φήμη λόγω των τραυματισμών που προκαλούν ακόμη και εκτός του αρχικού σημείου έκρηξης: Κατάρρευση πνευμόνων, εγκεφαλική βλάβη.

Τα decoy drones, γνωστά ως Gerbera, είναι drones από κόντρα πλακέ και αφρώδες υλικό. Xρησιμοποιούνται για να εξαντλήσουν τους πόρους της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας, δημιουργώντας πολλαπλούς ψευδείς στόχους. Η Ρωσία σχεδίαζε να κατασκευάσει έως και 10.000 Gerbera μέχρι το τέλος του 2024, με το κόστος παραγωγής τους να είναι δέκα φορές μικρότερο από αυτό των Shahed.

Η Ρωσία κατέληξε στο σχέδιο για τα δολώματα στα τέλη του 2022 και το ονόμασε με κωδικό όνομα «Επιχείρηση Ψεύτικου Στόχου», σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει και μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας στο Associated Press.

Η ιδέα ήταν να εκτοξεύονται οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μαζί με δεκάδες drones δολώματα. Οι ουκρανικές δυνάμεις πρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις σε κλάσματα του δευτερολέπτου για το πώς θα δαπανήσουν τους πόρους τους για να σώσουν ζωές και να διατηρήσουν κρίσιμες υποδομές.

«Η ιδέα ήταν να φτιάξουμε ένα drone που θα δημιουργούσε στον εχθρό ένα αίσθημα απόλυτης αβεβαιότητας. Έτσι δεν ξέρει αν πρόκειται πραγματικά για ένα θανατηφόρο όπλο … ή ουσιαστικά για ένα αφρώδες παιχνίδι», δήλωσε το άτομο. Ο φόβος εντείνεται καθώς, αν δεν εντοπιστει το οπλισμένο drone  ίσως καταλήξει σε κατοικημένη περιοχή, όπου «οι ζημιές θα είναι απλά τρομακτικές», είπε.

Τις τελευταίες εβδομάδες, τα δολώματα, που εμφανίζονται ως ένα δυσδιάκριτο στίγμα στις οθόνες των στρατιωτικών ραντάρ έχουν γεμίσει τον ουρανό της Ουκρανίας κατά δεκάδες. Κατά τη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου του Νοεμβρίου, η περιοχή του Κιέβου πέρασε 20 ώρες σε κατάσταση αεροπορικού συναγερμού

Τα άοπλα δολώματα αποτελούν τώρα περισσότερα από τα μισά drones που στοχεύουν την Ουκρανία, σύμφωνα με τον Serhii Beskrestnov, Ουκρανό ειδικό στα ηλεκτρονικά, του οποίου το μαύρο στρατιωτικό βαν είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρονικούς παρεμβολείς για την κατάρριψη των drones.

Ακόμη και τα δολώματα μπορούν να είναι χρήσιμα για τη Ρωσία. Ένα δόλωμα με κάμερα ζωντανής μετάδοσης επιτρέπει στο αεροσκάφος να εντοπίζει γεωγραφικά την αεράμυνα της Ουκρανίας και να μεταδίδει τις πληροφορίες στη Ρωσία στις τελευταίες στιγμές της μηχανικής του ζωής.

H Ειδική Οικονομική Ζώνη Alabuga της Ρωσίας, είναι ένα βιομηχανικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2006 περίπου 1.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας για να προσελκύσει επιχειρήσεις.

Σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το εργοστάσιο αυτοπροβάλλεται ως κόμβος καινοτομίας. Αλλά ο David Albright του Ινστιτούτου Επιστήμης και Διεθνούς Ασφάλειας με έδρα την Ουάσιγκτον δήλωσε ότι ο σημερινός σκοπός της Αλαμπούγκα είναι καθαρά η παραγωγή και πώληση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Τα βίντεο και άλλα διαφημιστικά μέσα κατέβηκαν μετά από έρευνα του AP που διαπίστωσε ότι πολλές από τις Αφρικανίδες που προσλήφθηκαν για να καλύψουν τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού εκεί κατήγγειλαν ότι εξαπατήθηκαν προκειμένου να πιάσουν δουλειά στο εργοστάσιο.

naftemporiki.gr



Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *