Τα κάλαντα των Χριστουγέννων άκουσαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, από την χορωδία των κρατουμένων, κατά την επίσκεψή τους στα σχολεία που λειτουργούν στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού.

Στα πλαίσια συγκινητικής γιορτής, μικροί και μεγάλοι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους και να ανταλλάξουν ευχές, ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης μέσα στις φυλακές, ως εφόδιο για την κοινωνική επανένταξη.

Οι κρατούμενοι εξέφρασαν, επίσης, την χαρά και την συγκίνησή τους γι΄αυτή την επίσκεψη και πρόσφεραν χειροποίητα γλυκά και δώρα στην Πρόεδρο, θέλοντας να την ευχαριστήσουν για την τιμή που τους έκανε να παρευρεθεί στη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με τους κρατούμενους και εξήρε τη σημασία της εκπαίδευσης μέσα στις φυλακές, επισημαίνοντας ότι αποτελεί και εφόδιο για την κοινωνική τους επανένταξη, ενώ παράλληλα άκουσε με προσοχή το αίτημά τους για τη δημιουργία Λυκειακής δομής, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους και μετά το Γυμνάσιο.

Στη σημασία της μεταγυμνασιακής δομής αναφέρθηκε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία συνεχάρη το σωφρονιστικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και τους ίδιους τους κρατουμένους για την πρόοδό τους.Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *