Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας κλινικής δοκιμής υποδεικνύουν πως μια νέα θεραπευτική αγωγή για το Covid-19 μειώνει δραματικά τον αριθμό των ασθενών που χρειάζονται εντατική θεραπεία, σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία που την ανέπτυξε.

Όπως αναφέρει το BBC, η θεραπεία που ανέπτυξε η Synairgen,που εδρεύει στο Σαουθάμπτον, χρησιμοποιεί μια πρωτεΐνη (ιντερφερόνη βήτα), την οποία το σώμα παράγει όταν αντιμετωπίζει μόλυνση από ιό. Η πρωτεϊνη εισπνέεται απευθείας στους πνεύμονες ασθενών, μέσω της χρήσης νεφελοποιητή (nebuliser) με σκοπό να προκαλέσει ανοσολογική αντίδραση. Τα αρχικά αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι η θεραπεία μειώνει τις πιθανότητες ένας νοσηλευόμενος ασθενής με Covid-19 να νοσήσει βαριά και να χρειαστεί αναπνευστήρα κατά 79%.

Η Synairgen υποστηρίζει πως είναι δύο με τρεις φορές πιο πιθανό οι ασθενείς να αναρρώσουν σε σημείο που να μην παρεμποδίζονται οι καθημερινές τους δραστηριότητες. Όπως υποστήριξε, η δοκιμή επίσης υποδεικνύει πολύ σημαντική βελτίωση όσον αφορά στα προβλήματα αναπνοής,ενώ ο μέσος χρόνος που περνούν οι ασθενείς στο νοσοκομείο λέγεται πως μειώνεται κατά το ένα τρίτο – στις έξι ημέρες από τις εννιά.

Το BBC υπογραμμίζει πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς,καθώς τα αποτελέσματα δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμα σε επιστημονικό περιοδικό. Ωστόσο τονίζει πως, εάν ισχύουν, θα είναι πολύ σημαντικό βήμα ως προς την αντιμετώπιση του ιού.

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.