Ξεκινούν οι δοκιμές μιας οδοντόκρεμας η οποία μαζί με τον καθαρισμό των δοντιών απενεργοποιεί την αλλεργία στα φιστίκια. Ερευνητές της εταιρείας Intrommune Therapeutics στην Νέα Υόρκη δημιούργησαν μια οδοντόκρεμα η οποία υποστηρίζουν ότι εκτός από το να καθαρίζει τα δόντια του κατόχου της τον προστατεύει από την εκδήλωση αλλεργικής αντίδρασης από τα φιστίκια.

Η οδοντόκρεμα περιέχει μια πρωτεΐνη των φιστικιών και κάθε φορά που κάποιος θα πλύνει τα δόντια του θα εκτεθεί σε μια ελάχιστη ποσότητα της πρωτεΐνης όση υπάρχει στην ποσότητα της οδοντόκρεμας που χρησιμοποίησε στο βούρτσισμα. Αυτή η συνεχής μικρή έκθεση στα ενεργά συστατικά του φιστικιού θα βοηθήσει τον οργανισμό του χρήστη της οδοντόκρεμας να αναπτύξει ανοχή απέναντι στο αλλεργιογόνο.

Δεδομένης της καθημερινής χρήσης της οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί μια οδοντόκρεμα όπως αυτή που δημιούργησαν εκείνοι να αποτελέσει μια εύκολη, ανώδυνη και χαμηλού κόστους αποτελεσματική αντι-αλλεργική θεραπεία. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ξεκινά μια δοκιμή της οδοντόκρεμας της σε 32 ενήλικα άτομα με αλλεργία στα φιστίκια.

Αν τα αποτελέσματα της δοκιμής είναι θετικά τότε τα στελέχη της Intrommune Therapeutics αναφέρουν ότι θα δημιουργήσουν διάφορες εκδοχές της οδοντόκρεμας κάθε μια εκ των οποίων θα περιέχει και ένα διαφορετικό αλλεργιογόνο ώστε να καλύψουν ορισμένες από τις πιο κοινές τροφικές αλλεργίες.

Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 32 εκατ. αμερικανοί έχουν κάποια τροφική αλλεργία. Έχουν αναπτυχθεί διαφόρων ειδών ανοσοθεραπείες για τις τροφικές δηλητηριάσεις αλλά όλες παρουσιάζουν διαφόρων ειδών παρενέργειες κάτι που ελπίζουν να μην συμβαίνει με την οδοντόκρεμα τους οι δημιουργοί της.

Κάποιοι αλλεργιολόγοι δηλώνουν θετικοί στην ιδέα της οδοντόκρεμας. Άλλοι αλλεργιολόγοι όμως ανησυχούν τόσο για το αν οι χρήστες θα προσέχουν ώστε να χρησιμοποιούν καθημερινά την σωστή ποσότητα-δόση της οδοντόκρεμας όσο και για το αν η σύσταση της οδοντόκρεμας θα προκαλεί ερεθισμούς στην στοματική κοιλότητα.

 Αναφέρουν επίσης ότι αν κάποιος έχει ερεθισμένα ή τραυματισμένα ούλα ή έχει χάσει κάποιο δόντι και χρησιμοποιήσει την αντι-αλλεργική οδοντόκρεμα μπορεί το αλλεργιογόνο που υπάρχει σε αυτή να περάσει μέσα από τα ούλα ή από την κενή περιοχή του δοντιού απευθείας στο κυκλοφορικό σύστημα και να προκληθεί ευρείας κλίμακας αλλεργική αντίδραση στον οργανισμό του.

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *