Ο μέχρι σήμερα Γενικός Επιχειρησιακός Διευθυντής της εταιρίας Volkswagen Ραλφ Μπραντστέτερ θα είναι από την 1η Ιουλίου ο νέος επικεφαλής της γερμανικής βιομηχανίας, πόστο από το οποίο αποχωρεί ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen, Χέρμπερτ Ντις.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΜΠΕ, ο κ. Ντις θα αποκτήσει πλέον «μεγαλύτερη ευχέρεια» ως επικεφαλής του Ομίλου, ενώ θα έχει στο εξής την γενική ευθύνη για το τμήμα επιβατικών αυτοκινήτων, με στόχο να επικεντρωθεί περισσότερο στα καθήκοντα της ηγεσίας του Ομίλου.

«Σε συνέχεια της στοχοθέτησης των στρατηγικών θεμελίων τα προηγούμενα δύο χρόνια, με σταθερό προσανατολισμό προς την ηλεκτροκίνηση και την δημιουργία δομών για την ψηφιοποίηση του αυτοκινήτου, η εταιρία ενισχύει τώρα τις δομές της διοίκησής της στην κορυφή τόσο του Ομίλου όσο και της κεντρικής αυτοκινητοβιομηχανίας της».

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η Volkswagen είναι εξαιρετικά καλά τοποθετημένη για το μέλλον, καθώς έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την πρώτη φάση της στρατηγικής «2025+» και τώρα μπαίνει στην επόμενη φάση., με την παραγωγή νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. «Η Volkswagen ανοίγει τον δρόμο για την αυτοκίνηση των μηδενικών εκπομπών καυσαερίου για όλους. Έως το 2025 τουλάχιστον πρόκειται να έχουν πωληθεί τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σύμφωνα πάντως με το Δίκτυο Συντακτών της Γερμανίας (RND), ο κ Ντις είχε δεχθεί το τελευταίο διάστημα μεγάλη πίεση από το Ελεγκτικό Συμβούλιο του Ομίλου, τόσο για τεχνικά προβλήματα στην παραγωγή των νέων ηλεκτροκίνητων Volkswagen όσο και για διαφήμιση η οποία θεωρήθηκε ρατσιστική και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *