Οι αρνήσεις 4 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συνάψουν συμφωνίες αλληλεγγύης με την Γερμανία για το φυσικό αέριο πέρα ​​από αυτές που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ με τη Δανία και την Αυστρία, εξοργίζει το Βερολίνο που βλέπει ένα ακόμη εμπόδιο στις προσπάθειες της χώρας να μετριάσει τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης.

Οι γείτονες Βέλγιο, Λουξεμβούργο,Ολλανδία και Πολωνία αρνούνται να συμμετάσχουν σε «εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις» για τέτοιες διμερείς συμφωνίες,ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ σε έκθεση προς τους βουλευτές που ήρθε στην κατοχή του Bloomberg.

Αυτό θα μπορούσε να επιδεινώσει την κρίση φυσικού αερίου στη Γερμανία  «επειδή η υπογραφή τέτοιων συμφωνιών είναι δομικό στοιχείο της ανθεκτικότητας της ΕΕ στην κρίση φυσικού αερίου », είπε ο Χάμπεκ  στην επιτροπή ενέργειας της Bundestag.

Τέτοιες συμφωνίες μεταξύ κρατών μελών της ΕΕ αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου μηχανισμού της ΕΕ που καθορίζει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για το φυσικό αέριο. Εγγυώνται ότι η μία χώρα θα προμηθεύει την άλλη με φυσικό αέριο εάν τα αποθέματα ενός κράτους εξαντληθούν, ή δεν έχει αρκετό για να προμηθεύσει τα νοικοκυριά και τις κοινωνικές υπηρεσίες που απολαμβάνουν ειδικής προστασίας βάσει της νομοθεσίας της ΕΕ.

Η Γερμανία βρίσκεται σε συνομιλίες με την Ιταλία και την Τσεχική Δημοκρατία, αλλά οι συζητήσεις με τη Ρώμη είναι σε αναμονή μέχρι τις εκλογές αργότερα αυτόν τον μήνα,  

Η συμφωνία με την Ιταλία θα ήταν στην πραγματικότητα μια τριμερής συμφωνία με την Ελβετία, καθώς το φυσικό αέριο θα πρέπει να διαμετακομιστεί μέσω αυτής της χώρας στη Γερμανία.

Ο Χάμπεκ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συμφωνία με την Γαλλία που θα προμηθεύσει το Βερολίνο με φυσικό αέριο, εάν χρειαστεί, με αντάλλαγμα , η Γερμανία να την προμηθεύει με ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο κύριος λόγος τα 4 κράτη αρνούνται τις διμερείς συμφωνίε είναι επειδή δεν θέλουν να αναγκαστούν να αποζημιώσουν τους προμηθευτές τους σε περίπτωση που το φυσικό αέριο μεταφερθεί στη Γερμανία, είπε ο Χάμπεκ.

Η Τσεχική Δημοκρατία θα ήταν πρόθυμη να υπογράψει μια τέτοια συμφωνία, αλλά μόνο εάν υπάρχει όριο στην κρατική αποζημίωση για τους προμηθευτές.

naftemporiki.gr

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *