Έξω φαίνεται ότι θα το ρίξουν όσοι Θεσσαλονικείς δεν ταξιδέψουν εντός ή εκτός συνόρων για τις γιορτές, καθώς σύμφωνα με την Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης υπάρχουν ήδη πολλές προκρατήσεις και κρατήσεις για τις δυο Παραμονές (Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς) και για ανήμερα Χριστουγέννων.

Στο επίκεντρο των εορταστικών φαγοποτίων αναμένεται να βρεθεί παραδοσιακά – και φέτος ακόμη περισσότερο – το κέντρο της πόλης, ιδιαίτερα η περιοχή της Βασιλέως Ηρακλείου με την επαναλειτουργία της ανακαινισμένης πλέον Στοάς Μοδιάνο, τα Λαδάδικα και τα Άνω Λαδάδικα, η πλατεία Άθωνος αλλά και άλλες περιοχές όπου έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός καταστημάτων εστίασης όπως η πεζοδρομημένη περιοχή της πλατείας Φαναριωτών κοντά στο Λευκό Πύργο, όπως και δημοφιλείς περιοχές των όμορων Δήμων όπως της Καλαμαριάς και του Ευόσμου.

“Καλό θα ήταν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν κρατήσεις για τις συγκεκριμένες ημέρες  – επισημαίνει σχετικά ο γ.γ. της Ένωσης, Μιχάλης Επιτροπίδης – για να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων”. Όσο για τις τιμές, σύμφωνα με την Ένωση είναι αυξημένες από πέρυσι μόνο κατά 10%-15% και δεν έγιναν νέες ανατιμήσεις τους τελευταίους μήνες, ενώ οι καταναλωτές είναι σαφώς πιο συγκρατημένοι στις παραγγελίες τους, ειδικά όσον αφορά τα ορεκτικά.

Παρόλα αυτά, η φετινή χρονιά σύμφωνα με την Ένωση, κλείνει με αρνητικό ισοζύγιο για τον κλάδο της εστίασης, ο οποίος όπως τονίζει ο γ.γ. της Ένωσης χρήζει στήριξης όσον αφορά τα κόστη ενέργειας, ενώ εξίσου αναγκαία θεωρεί τη μείωση του ΦΠΑ στα αλκοολούχα ποτά ώστε να ανακάμψουν τα μπαρ και τα νυχτερινά μαγαζιά.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η Ένωση αμφισβητεί την ανοδική πορεία του κλάδου, που τουλάχιστον αριθμητικά προκύπτει από την ΕΛΣΤΑΤ για το νομό Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, συγκεκριμένα, στο νομό Θεσσαλονίκης όπως σημειώνει ο κ.Επιτροπίδης λειτουργούσαν πέρυσι 5.200 επιχειρήσεις εστίασης και φέτος έχουν αυξηθεί σε 5.450. Στην αύξηση αυτή, όμως, συντελεί η προσμέτρηση από την στατιστική αρχή των σύγχρονων αλυσίδων ψιλικατζίδικων-παντοπωλείων που προσφέρουν και καφέ, κρύα σάντουϊτς κ.ο.κ., αλλά στη διάρκεια της χρονιάς έκλεισε και πρόσθετος μεγάλος αριθμός εστιατορίων, ταβερνών και καφέ, σε συνέχεια του 30%-40% των καταστημάτων του κλάδου που έβαλαν λουκέτο ή άλλαξαν χέρια κατά την προηγούμενη διετία της πανδημίας.Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *