Ο κινεζικός όμιλος ακινήτων Εβεργκράντε, ιδιοκτήτριας εταιρείας της πρωταθλήτριας Κίνας, ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει δύο στάδια με 80.000 θέσεις, χωρίς να διευκρινίσει σε ποια θέση στη χώρα.

«Η Εβεργκράντε σχεδιάζει να κατασκευάσει δύο επιπλέον γήπεδα ποδοσφαίρου χωρητικότητας 80.000 θέσεων το καθένα και καλεί το κοινό να δώσει τις προτιμήσεις του, επιλέγοντας δύο έργα από τα έξι προκαταρκτικά σχέδια», δήλωσε η εταιρεία στα κοινωνικά δίκτυα.

Η Εβεργκράντε δεν διευκρίνισε τη θέση ή το πρόγραμμα αυτών των δύο μελλοντικών έργων. Ο όμιλος που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Σου Τσιαγίν, έναν από τους πλουσιότερους Κινέζους, μόλις άρχισε να κατασκευάζει μια εντυπωσιακή εγκατάσταση 100.000 θέσεων στο Γκουάνγκτζου (νότια) για το σύλλογό του, τη Γκουάνγκτζου Εβεργκράντε.

Το κόστος του έργου εκτιμάται σε περίπου 12 δισεκατομμύρια γιουάν (1,55 δισεκατομμύρια ευρώ), ενώ η ημερομηνία παράδοσης είναι μέχρι το τέλος του 2022 και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα στάδια στον κόσμο.

Η Κίνα έχει ξεκινήσει έναν εκσυγχρονισμό των γηπέδων ποδοσφαίρου για να αυξήσει τα έσοδα από την έκδοση εισιτηρίων και, κυρίως, να γίνει παγκόσμιο σημείο αναφοράς.

Σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων τον Ιούλιο – Αύγουστο του 2021, ακόμη κι αν η εκδήλωση προγραμματιστεί εκ νέου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επίσης, το ασιατικό Κύπελλο Εθνών (Asian Nations Cup) θα λάβει χώρα το 2023 στην Κίνα, η οποία στοχεύει να διοργανώσει στο μέλλον και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.