Σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Kaspersky «Προσαρμογή των επενδύσεων: Ευθυγράμμιση των ΙΤ προϋπολογισμών του με τις μεταβαλλόμενες προτεραιότητες ασφάλειας», η ψηφιακή ασφάλεια παραμένει προτεραιότητα για επενδύσεις μεταξύ των επιχειρήσεων. 

 

Το μερίδιο των δαπανών του τομέα της πληροφορικής αυξήθηκε από 23% το 2019 σε 26% το 2020 για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) και από 26% σε 29% για τις μεγάλες. Το 71% των οργανισμών αναμένει επίσης ότι ο προϋπολογισμός τους για την ψηφιακή ασφάλεια θα αυξηθεί περαιτέρω τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι οι συνολικοί ΙΤ προϋπολογισμοί μειώθηκαν εν μέσω της πανδημίας COVID-19 και ότι οι περικοπές στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας πλήττουν περισσότερο οικονομικά τις ΜμΕ. 

 

Οι εξωτερικές συνθήκες και γεγονότα μπορούν να επηρεάσουν τις προτεραιότητες πληροφορικής για τις επιχειρήσεις. Ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας που έφερε ο COVID-19, οι οργανισμοί έπρεπε να προσαρμόσουν τα σχέδιά τους για να καλύψουν τις μεταβαλλόμενες επιχειρηματικές ανάγκες – από την επείγουσα ψηφιοποίηση έως τη βελτιστοποίηση του κόστους. Η έκθεση της Kaspersky, που βασίστηκε σε έρευνα στην οποία συμμετείχαν πάνω από 5.000 επαγγελματίες στον τομέα της πληροφορικής και της ψηφιακής ασφάλειας, παρατηρεί τις πρόσφατες τάσεις στα οικονομικά της ασφάλειας του τομέα της πληροφορικής και πώς συσχετίζονται με τα φετινά γεγονότα. 

 

Το μερίδιο του ΙΤ προϋπολογισμού που αφιερώνεται στην ασφάλεια συνεχίζει να αυξάνεται από έτος σε έτος, παρόλο που ο συνολικός ΙΤ προϋπολογισμός έχει μειωθεί από 1,2 εκατομμύρια δολάρια το 2019 σε 1,1 εκατομμύρια δολάρια το 2020 μεταξύ των ΜμΕ και από 74,1 εκατομμύρια δολάρια σε 54,3 εκατομμύρια δολάρια για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτή η μείωση μπορεί να οφείλεται στις συνέπειες της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με την Gartner, της οποίας οι ειδικοί προέβλεψαν επίσης ότι οι προϋπολογισμοί θα μειωθούν.

 

Ως αποτέλεσμα, σε νομισματικούς όρους, οι ΜμΕ διέθεσαν 275.000 $ στην ψηφιακή ασφάλεια, ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις επένδυσαν 14 εκατ. δολάρια. Η πλειονότητα των εταιρειών αναμένει ότι αυτά τα στοιχεία θα αυξηθούν τα επόμενα τρία χρόνια κατά 11% στις μεγάλες επιχειρήσεις και 12% στις ΜμΕ, κατά μέσο όρο. Το 17% πιστεύει ότι θα παραμείνουν τουλάχιστον τα ίδια με φέτος. 

 

Ωστόσο, ένας στους δέκα (10%) οργανισμούς δήλωσε ότι πρόκειται να δαπανήσει λιγότερα για την ασφάλεια πληροφορικής. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο κύριος λόγος για αυτό σε όλες τις επιχειρήσεις είναι ότι αποτελεί σκόπιμη απόφαση της ανώτατης διοίκησης, η οποία δεν βρίσκει κανένα νόημα να επενδύσει τόσα χρήματα στην ψηφιακή ασφάλεια στο μέλλον (32%). 

 

Μεταξύ των ΜμΕ, ο λόγος μείωσης των δαπανών σε αυτόν τον τομέα υπαγορεύεται κυρίως από την ανάγκη μείωσης των συνολικών δαπανών της εταιρείας και βελτιστοποίησης των προϋπολογισμών (29%). Οι μικρομεσαίοι οργανισμοί επλήγησαν περισσότερο από το lockdown: περισσότερες από τις μισές μικρές εταιρείες παγκοσμίως ανέφεραν μείωση των πωλήσεων ή παρουσίασαν περιορισμούς στις ταμειακές ροές. Είναι σαφές ότι οι πληγέντες χρειάστηκαν να βελτιστοποιήσουν τα έξοδά τους για να επιβιώσουν. Ωστόσο, ενώ αυτό επηρεάζει την προστασία στον κυβερνοχώρο, είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις να βρουν έναν τρόπο να διατηρηθούν ασφαλείς από ψηφιακούς σε μια τόσο δύσκολη στιγμή.

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *