Ο ανώτατος ηγέτης του Αφγανιστάν διέταξε τους δικαστές να επιβάλουν πλήρως τη σαρία, κάτι που περιλαμβάνει δημόσιες εκτελέσεις, λιθοβολισμούς, μαστιγώσεις και ακρωτηριασμούς άκρων για κλέφτες.

Ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, επικεφαλής εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, έγραψε στο Twitter την Κυριακή ότι η «υποχρεωτική» εντολή από τον Χαϊμπατουλάχ Αχουντζάντα ήρθε μετά τη συνάντηση του μυστικού ηγέτη με μια ομάδα δικαστών.

Ο Αχουντζάντα, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τότε που οι Ταλιμπάν επέστρεψαν στην εξουσία τον Αύγουστο του περασμένου έτους, κυβερνά με διάταγμα από την Κανταχάρ, τη γενέτειρα και την πνευματική εστία του κινήματος.

Οι Ταλιμπάν υποσχέθηκαν μια πιο ήπια εκδοχή του τρομερά σκληρού κανόνα που χαρακτήρισε την πρώτη θητεία τους στην εξουσία, από το 1996 έως το 2001, αλλά σταδιακά έχουν περιορίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες.

«Εξετάστε προσεκτικά τα αρχεία των κλεφτών, των απαγωγέων και των στασιαστών», είπε ο Μουτζαχίντ, σύμφωνα με τον Αχουντζάντα. Εκείνα τα αρχεία στα οποία έχουν εκπληρωθεί όλοι οι όροι της σαρία, του χουντούτ και του qisas (σ.σ. αντίποινα), είστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσετε. Αυτή είναι η απόφαση της σαρία και η εντολή μου, η οποία είναι υποχρεωτική».

Το χουντούτ αναφέρεται σε αδικήματα για τα οποία, σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, επιβάλλονται ορισμένοι τύποι τιμωρίας, ενώ το qisas μεταφράζεται ως “αντίποινα σε είδος” – ουσιαστικά οφθαλμόν αντί οφθαλμού.

Από την περσινή ανακατάληψη της εξουσίας μετά την άτακτη αποχώρηση των ΗΠΑ, κυκλοφορούν βίντεο και φωτογραφίες μαχητών Ταλιμπάν να κάνουν μαστιγώσεις σε άτομα που κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι Ταλιμπάν έχουν επίσης παρουσιάσει δημόσια τα πτώματα των απαγωγέων που, όπως είπαν, σκοτώθηκαν σε πυροβολισμούς.

Πηγή: GuardianSource link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *