Μεγαλειώδες συλλαλητήριο διοργανώθηκε στην Μαδρίτη, με υποστηρικτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος να ταξιδεύουν από ολόκληρη την Ισπανία για να συμμετάσχουν. Οι διαδηλωτές ζήτησαν από τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ να παραμείνει στην εξουσία μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωσή του αυτή την εβδομάδα ότι πιθανόν να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία.

Την Τετάρτη ο Σάντσεθ δήλωσε ότι θα αποσυρθεί «για μερικές ημέρες» για να αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει να ηγείται της κυβέρνησης καθώς δικαστήριο της Μαδρίτης άνοιξε προκαταρκτική έρευνα για τις επιχειρηματικές υποθέσεις της συζύγου του Μπεγκόνια Γκόμεθ.

Ο Σάντσεθ είπε ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας λάσπης εις βάρος του ίδιου και της οικογένειάς του από πολιτικούς του αντιπάλους.

Ο Σάντσεθ αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος της συζύγου του

Ο Ισπανός πρωθυπουργός αρνείται τις κατηγορίες εις βάρος της συζύγου του και δήλωσε ότι θα ανακοινώσει την απόφαση για το μέλλον του την Δευτέρα.

«Πρωθυπουργέ μείνε, Πέδρο μείνε. Είμαστε μαζί σου», είπε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Μαρία Χεσούς Μοντέρο σε συνάντηση της ομοσπονδιακής επιτροπής του Σοσιαλιστικού Κόμματος στο αρχηγείο του στην Μαδρίτη.

Έξω από τα γραφεία υποστηρικτές του κόμματος, πολλοί κουνώντας σημαίες ή έχοντας βαμμένα τα πρόσωπά τους, είχαν βάλει δημοφιλή τραγούδια της ποπ και φώναζαν συνθήματα υπέρ της παραμονής του Σάντσεθ στην εξουσία.

Περίπου 12.500 υποστηρικτές του συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν καταδικάσει την κίνηση του Σάντσεθ.

«Ζητώ από όλους τους πολίτες να μην ξεγελαστούν. Η Ισπανία δεν έχει πρόβλημα, αυτός που έχει πρόβλημα με τη δικαιοσύνη είναι ο Σάντσεθ, η κυβέρνησή του, το κόμμα του και ο κύκλος του. Αφήστε τους να το λύσουν», είπε ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό, σε συνάντηση στην Ταραγόνα της Καταλονίας.

Την Πέμπτη η εισαγγελία της Μαδρίτης ανακοίνωσε ότι ζήτησε να απορριφθεί η υπόθεση για διαφθορά σε βάρος της συζύγου του Ισπανού πρωθυπουργού και δήλωσε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση που έλαβε δικαστήριο της Μαδρίτης να εξετάσει μια ιδιωτική καταγγελία που κατέθεσε μια ομάδα κατά της διαφθοράς σε βάρος της Μπεγκόνια Γκόμεθ για αθέμιτη άσκηση επιρροής και επιχειρηματική διαφθορά.

Από την πλευρά της, η εν λόγω ομάδα, η Manos Limpias (Καθαρά Χέρια), δήλωσε ότι στήριξε την αγωγή της σε πληροφορίες των ΜΜΕ και πως δεν μπορεί να εγγυηθεί για την εγκυρότητά τους.

Ο Σάντσεθ ανήλθε στην εξουσία το 2018.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFPSource link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *