Ολονύχτια μάχη για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές του Βόλου, δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς σε εξέλιξη παραμένει το δεύτερο μεγάλο μέτωπο των πυρκαγιών στη Μαγνησία βορείως της πρωτεύουσας του νομού. Η  ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική στη Νέα Ιωνία, που βρίσκεται πιο κοντά στις φλεγόμενες περιοχές.

Οι κάτοικοι  στα Μελισσάτικα στη 1 τα ξημερώματα ειδοποιήθηκαν με μήνυμα του 112 να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Τα μεσάνυχτα εκκενώθηκαν οι κοινότητες Γλαφυρές με τον κόσμο να αναζητά προστασία στον Περιφερειακό του Βόλου, σε διασταύρωση προς τα Μελισσάτικα και τα Κανάλια.

Σοβαρό πρόβλημα με την υδροδότηση

Να σημειωθεί πως  η υδροδότηση μέσα στον Βόλο  είναι πολύ περιορισμένη, αφού λόγω της φωτιάς έχει τεθεί εκτός λειτουργίας το υδραγωγείο, με αποτέλεσμα να υπάρχει απώλεια 1000 κυβικών μέτρων νερού ανά ώρα, η κατάσταση να οδηγείται στην εξάντληση των αποθεμάτων νερού στις δεξαμενές και να μην υπάρχει πίεση στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης.

Η ΔΕΥΑΜ Βόλου, με ανακοίνωσή της απευθύνει έκκληση στους πολίτες “να περιορίσουν τη κατανάλωση νερού στο ελάχιστο ώστε να μην υπάρξει έλλειψη υδροδότησης λόγω της χαμηλής πίεσης του δικτύου, αφού η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Σέσκλου προκάλεσε βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ και κατά συνέπεια η κεντρική δεξαμενή της περιοχής καθίσταται εκτός λειτουργίας, διατηρώντας ελάχιστα αποθέματα νερού. Εκτιμάται πως η υδροδότηση στην εν λόγω περιοχή θα αποκατασταθεί πλήρως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *