Από την έντυπη έκδοση

Της Βάσως Βεγίρη

Με ικανοποίηση μεν, αλλά όχι με ιδιαίτερα υψηλές προσδοκίες, λόγω της επιλογής της μεθόδου του click away, ανοίγει σήμερα η αγορά της Θεσσαλονίκης, με το βλέμμα των εμπόρων στραμμένο στην ερχόμενη Παρασκευή και με την ελπίδα η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων να δώσει το «πράσινο φως» για μεγαλύτερο άνοιγμα, με φυσική παρουσία των καταναλωτών εντός των καταστημάτων.

«Είναι ευκαιρία να αποδείξουμε για μια ακόμη φορά ότι δεν είναι το λιανεμπόριο η αιτία του κακού. Καλούμε το καταναλωτικό κοινό και τους πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθεια του εμπορικού κόσμου της πόλης μας, τηρώντας τους κανόνες προστασίας, ώστε να μην ξαναχρειαστεί το εμπόριο της Θεσσαλονίκης να βρεθεί στη δυσάρεστη προγενέστερη καταστροφική περίοδο», διαμηνύει από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), που έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει κατά τη διάρκεια τόσο του πρώτου, όσο και των επόμενων lockdowns ότι η μέθοδος του click away (εξ αποστάσεως προαγορά/προεπιλογή των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας και παράδοσή τους εκτός του καταστήματος) είναι στην πράξη μη εφαρμοστέα από μεγάλο αριθμό μικρών εμπορικών επιχειρήσεων που δεν διαθέτουν ιστοσελίδες. Γι’ αυτό και ο ΕΣΘ προτείνει στους εμπόρους που δεν έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας (π.χ. e-shop) να αναρτήσουν στις προσόψεις των καταστημάτων τους το τηλέφωνο επικοινωνίας της επιχείρησής τους, προκειμένου να μπορέσουν οι καταναλωτές να κάνουν χρήση της μεθόδου click away.

Σε αντίθεση με τη Θεσσαλονίκη, η αγορά της Αχαΐας μπαίνει από σήμερα σε καθεστώς λειτουργίας ανάλογο εκείνου της Αττικής, δηλαδή με την εφαρμογή τόσο του click away, όσο όμως και του click inside, δηλαδή αγορές εντός των καταστημάτων με ραντεβού, ενώ στον αντίποδα η αγορά της Κοζάνης παραμένει κλειστή. Οι έμποροι της Πτολεμαΐδας, μάλιστα, κατέθεσαν χθες συμβολικά στεφάνι στην είσοδο της πόλης ως ένδειξη πένθους για το λιανεμπόριο της περιοχής. Παράλληλα, με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν: «Συμβολικά καταθέσαμε στεφάνι ως ένδειξη πένθους για το λιανεμπόριο της περιοχής μας. Μια πόλη που παραμένει κλειστή από τον Οκτώβριο και είναι από τις ελάχιστες στην Ελλάδα με κλειστή την αγορά της την περίοδο των Χριστουγέννων (ούτε καν click-away).». Περαιτέρω, οι Εμπορικοί Σύλλογοι της περιφερειακής ενότητας, σε συνεργασία με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης, οργανώνουν σήμερα στις 11 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δημαρχεία Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Σερβίων και Σιάτιστας με ταυτόχρονη κατάθεση ψηφισμάτων στον περιφερειάρχη και τους βουλευτές, όπου θα ζητούν από τον πρωθυπουργό το άνοιγμα των καταστημάτων τους.

Εν τω μεταξύ, από σήμερα Δευτέρα 12 Απριλίου και έως ότου επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, δεν θα πωλούνται τα βιομηχανικά προϊόντα που εντάσσονται στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) 47.82 και 47.89, στους υπαίθριους πάγκους των τοπικών λαϊκών αγορών.

Δείτε εδώ αναλυτικά πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *