Οι επιβάτες των γερμανικών αεροπορικών εταιρειών θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα τη Δευτέρα, με τις αναχωρήσεις να ακυρώνονται στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Βερολίνου, καθώς το προσωπικό εδάφους σχεδιάζει να απεργήσει εν μέσω μιας παρατεταμένης διαμάχης για τους μισθούς.

Το Ανόβερο και η Βρέμη θα επηρεαστούν επίσης από τις απεργιακές κινητοποιήσεις και είναι πιθανό να υπάρξουν ακυρώσεις πτήσεων, ανέφερε σε ανακοίνωσή της το Σάββατο η εργατική οργάνωση Verdi. Το Αμβούργο προσχώρησε στο αεροδρόμιο BER της πρωτεύουσας και κάλεσε όλες τις τακτικές αναχωρήσεις, σύμφωνα με τους φορείς.

Η προγραμματισμένη απεργιακή κινητοποίηση έρχεται λιγότερο από ένα μήνα αφότου η Lufthansa ακύρωσε τουλάχιστον 1.200 πτήσεις λόγω απεργιών στους κύριους κόμβους της στη Φρανκφούρτη και το Μόναχο. Ενώ ο Βέρντι δήλωσε ότι οι συνομιλίες για τους μισθούς διεξάγονται εδώ και χρόνια, οι πρόσφατες διαμαρτυρίες στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έχουν επίσης τροφοδοτηθεί από την εκτίναξη του κόστους διαβίωσης που υποδαυλίστηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η αεροπορική κίνηση έχει εκτοξευθεί και πάλι», δήλωσε ο Lars Stubbe, αξιωματούχος της Verdi στο Αμβούργο. «Με τις απεργίες της Δευτέρας, οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια θα δώσουν και πάλι ένα ισχυρό μήνυμα ότι θα επιβάλουμε τα πολύ δικαιολογημένα αιτήματά μας για σημαντικές αυξήσεις μισθών».

Οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα στη Γερμανία επιδιώκουν αύξηση μισθών κατά 10,5%, αν και οι συνομιλίες με τους εργοδότες δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε αποτέλεσμα. Οι εργαζόμενοι στα ταχυδρομεία της χώρας έχουν επίσης προχωρήσει σε απεργία στο πλαίσιο της διεκδίκησης αυξήσεων στους μισθούς.

Πηγή: Bloomberg

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *