Ο Ελον Μασκ έχει στείλει ορισμένους από τους δορυφόρους του τηλεπικοινωνιακού του στόλου Starlink να παρέχουν σύνδεση με το Internet στην Ουκρανία. Το εγχείρημα έκρυβε εξ αρχής ορισμένους σοβαρούς κινδύνους αφού για τη σύνδεση απαιτείται μια δορυφορική κεραία η οποία είναι εμφανής και αν εντοπιζόταν από τα ρωσικά στρατεύματα οι κάτοχοι τους θα αντιμετώπιζαν τις συνέπειες. Επιπλέον ειδικοί στον τομέα των δορυφορικών συστημάτων προειδοποίησαν ότι είναι πιθανό αυτού του τύπου οι δορυφόροι κινούμενοι πάνω από την Ουκρανία να χρησιμοποιηθούν από τον ρωσικό στρατό ως ένα είδος φάρων που θα βοηθά σε στοχευμένα χτυπήματα σε διάφορους στόχους.

Παρόλα αυτά ο Μασκ και η ουκρανική κυβέρνηση αποφάσισαν να προχωρήσουν στη χρήση των δορυφόρων Starlink δίνοντας ορισμένες οδηγίες προφύλαξης στους χρήστες όπως το να τοποθετούν τις κεραίες μακριά από το σημείο που είναι ο υπολογιστής που συνδέεται με το Internet και να καμουφλάρουν τις κεραίες όσο καλύτερα γίνεται. Ο Μασκ ανακοίνωσε μάλιστα ότι έγιναν τροποποιήσεις στο σύστημα συνδέσεων ώστε να μπορεί να λειτουργεί και με τη περιορισμένης ισχύος ενέργεια που παρέχει η εγκατάσταση του αναπτήρα σε ένα αυτοκίνητο.

Ο αμερικανός μεγιστάνας ανακοίνωσε ότι η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον των δορυφόρων του ειδικά εκείνων που βρίσκονται κοντά σε πεδία που εξελίσσονται πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία μπλοκάρωντας το σήμα τους ώστε να διακόψουν τη σύνδεση με το Διαδίκτυο. Ο Μασκ ανέφερε όμως ότι οι τεχνικοί της εταιρείας έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες και τροποποιήσεις στο λογισμικό των δορυφόρων ώστε να εξουδετερώσουν τις επιθέσεις και να συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα. Πρόκειται για μια ακόμη πτυχή της εισοβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία που έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον και δείχνει τις διαστάσεις που λαμβάνουν πλέον οι σύγχρονες μορφές πολέμου.

Προτεινόμενα για εσάς

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *