Την εφάπαξ καταβολή 11,8 εκατ. ευρώ στο ΟΑΚΑ μέχρι το τέλος του χρόνου, καθώς και την αύξηση της ετήσιας επιχορήγησής του κατά 68% ή 3,5 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στους χώρους του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών.

Όπως εξήγησε ο κ. Βρούτσης, από το ποσό που θα καταβληθεί άμεσα τα 7,5 εκατ. ευρώ προορίζονται για την κατασκευή του νέου πολυδύναμου αθλητικού κέντρου, το οποίο θα στεγάσει μια σειρά από ομοσπονδίες και Εθνικές ομάδες (όπως το χάντμπολ και η ξιφασκία) που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσαν το κλειστό του μπάσκετ, ενώ άλλα 3,5 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση και την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών.

Ο υπουργός Αθλητισμού, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του ΟΑΚΑ, Γωγώ Φυρίγου-Κόνσολο, τον γενικό γραμματέα Γιώργο Κασναφέρη, τον συντονιστή διευθυντή Κωνσταντίνο Χαλιορή κ.α., πραγματοποίησε αυτοψία στα προπονητήρια του στίβου (Κ1, Κ2 καθώς και το κλειστό), διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που υπάρχουν, ιδιαίτερα στο κλειστό προπονητήριο.

Ζήτησε μάλιστα να έχουν γίνει κάποιες κρίσιμες παρεμβάσεις ως το τέλος Δεκεμβρίου, όπως η αποκατάσταση του φωτισμού και του κλιματισμού και η στεγανοποίηση της οροφής πάνω από το διάδρομο οριζόντιων αλμάτων, όπου εδώ και καιρό σημειώνεται διαρροή νερού, με κίνδυνο τραυματισμού αθλητών που τον χρησιμοποιούν, όπως ο Μίλτος Τεντόγλου.

Νωρίτερα, ο Γιάννης Βρούτσης ξεναγήθηκε στο ολοκληρωμένο πλέον Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου, με τις έντεκα λειτουργικές πισίνες, όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τις αθλήτριες και τις προπονήτριες της Εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης, που πραγματοποιούσαν εκείνη την ώρα την προπόνησή τους, καθώς προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Επίσης, ο κ. Βρούτσης επισκέφθηκε τα γραφεία διοίκησης, όπου συνομίλησε με στελέχη και εργαζομένους, καθώς και το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ερευνών, που λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

Μετά το πέρας της επίσκεψής του, ο κ. Βρούτσης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Επισκέφθηκα σήμερα το ΟΑΚΑ για να ανακοινώσω τη μεγάλη και πρωτοφανή χρηματοδότηση που θα έχει το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο της χώρας μας, η καρδιά του αθλητισμού μας. 11,8 εκατ. ευρώ μέχρι τέλους του χρόνου θα μπουν στα ταμεία του ΟΑΚΑ.

Είναι χρήματα που βρίσκονται ήδη σε διαδικασία καταβολής και άλλα τα οποία έρχονται για συγκεκριμένο σκοπό. 7,5 εκατ. ευρώ θα είναι για την κατασκευή αυτού για το οποίο έχουμε δεσμευθεί ως κυβέρνηση, του πολυδύναμου εθνικού αθλητικού κέντρου, που θα στεγάσει πολλές αθλητικές διοργανώσεις και ομοσπονδίες. 3,5 εκατ. ευρώ δίνονται άμεσα για να αποκαταστήσουμε, να βελτιώσουμε και να αναβαθμίσουμε τις υφιστάμενες υποδομές, από την αναρρίχηση που θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Ιανουαρίου, ως το προπονητήριο Κ1 και το κλειστό προπονητήριο του στίβου, στα οποία άμεσα, μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, θα αποκαταστήσουμε εκκρεμότητες πολλών ετών (διαρροή νερού, φωτισμός, κλιματισμός, βάψιμο, αλλαγή οργάνων, περίφραξη Κ1).

Αυτό που κάνουμε σήμερα, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι κάτι που ο αθλητισμός δεν το έχει ξαναδεί σε επίπεδο πόρων. Συγκεκριμένα το ΟΑΚΑ, από 1/1/2024, θα έχει κάθε χρόνο 3,5 εκατ. ευρώ επιπλέον στην επιχορήγησή του. Το ΟΑΚΑ είχε 5.120.000 ευρώ τακτικό προϋπολογισμό για πολλά χρόνια. Το ποσό αυτό ανεβαίνει στα 8.620.000 ευρώ, μία αύξηση της τάξης του 68,36%. 

Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα το θέμα του αθλητισμού κι αυτό αποδεικνύεται στην πράξη μέσα από τους πόρους που δίνει το Υπουργείο για την κοινωνία του Αθλητισμού, που είναι τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα».

Πηγή: ΑΜΠΕSource link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *