Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024, στο Παρίσι, είναι ήδη… αύριο. Κι αν ο Εμμανουέλ Μακρόν αυτόν τον καιρό προβληματίζεται με τις εξελίξεις στο παγκόσμιο γεωπολιτικό πεδίο, την ίδια στιγμή παραμένει πολύ φιλόδοξος για τον αριθμό των γαλλικών μεταλλίων στη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει η χώρα του.

Μια διοργάνωση την οποία ο πρώτος πολίτης της Γαλλικής Δημοκρατίας βλέπει ως μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να μετατρέψει την επικράτεια σε ένα απέραντο αθλητικό εργοτάξιο για την ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών στη χώρα, έως ότου ανάψει η Ολυμπιακή Φλόγα. Ως εκ τούτου, υποσχέθηκε ένα κολοσσιαίο πρότζεκτ για την κατασκευή γηπέδων και γυμναστηρίων.

«Σε πολλές από τις γειτονιές μας, τα χωριά μας, σε πάρα πολλές πόλεις της Δημοκρατίας μας, έχουμε έλλειψη αθλητικής υποδομής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα ανακοινώσω τις επόμενες εβδομάδες ένα τεράστιο σχέδιο για τοπικές αθλητικές εγκαταστάσεις», εξήγησε ο Εμμανουέλ Μακρόν μιλώντας στους Γάλλους Ολυμπιονίκες του Τόκιο.

«Θα είναι πρωτοφανές, όχι μόνο στην κλίμακα αλλά και στο πνεύμα του. Θα εφεύρουμε νέους τρόπους χρηματοδότησης, οικοδόμησης και χρήσης αυτών των χώρων. Θα το κάνουμε σε συνεργασία με όλες τις τοπικές αρχές, που θα είναι υποψήφιες».

«Θα πάμε εκεί που οι ανάγκες είναι πιο κραυγαλέες για να μπορέσουμε, από το 2022 έως το 2024, να αναπτύξουμε αρκετές χιλιάδες γήπεδα μπάσκετ, συγκεκριμένα 3Χ3. Να ανθίσουν οι γειτονιές μας και οι πόλεις μας, έτσι ώστε ο γαλλικός αθλητισμός να μπορεί να αλλάξει και οι νεότεροί μας να μπορούν πραγματικά να απολαύσουν ένα πάθος, ένα χόμπι, ίσως την αρχή μιας δέσμευσης υψηλού επιπέδου».

Το μπάσκετ 3Χ3 ο Μακρόν το «ανακάλυψε» αυτό το καλοκαίρι στην Ιαπωνία, όταν παρακολούθησε μαζί με την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, το γυναικείο ντέρμπι του Ολυμπιακού τουρνουά Γαλλία-ΗΠΑ.

Αθλητισμός… παντού

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η εξαγγελία ακολουθεί την επιθυμία του Εμμανουέλ Μακρόν να ενθαρρύνει την αθλητική δραστηριότητα στη Γαλλία, ειδικά στο σχολείο. «Θέλουμε μια κοινωνία όπου η άσκηση του αθλητισμού, η δέσμευση και οι αξίες που συνοδεύουν τον αθλητισμό αναπτύσσονται περαιτέρω», επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Ο αθλητισμός είναι μια λύση, μια αναγκαιότητα και πρέπει να είναι πλήρως μέρος του τρόπου επιχειρηματικής μας δραστηριότητας. Αυτό απαιτεί συγκεκριμένη δράση στο έδαφος, στην ευαισθητοποίηση του κοινού, στην αθλητική κουλτούρα και στην αναγνώριση αυτών που ξεκινούν αυτό το μονοπάτι».

«Γνωρίζουμε τις προκλήσεις. Είναι πρώτα απ΄ όλα ο χώρος του αθλητισμού στο σχολείο. Η αλήθεια είναι ότι το γαλλικό μας μοντέλο δεν έβαζε τον αθλητισμό στο σχολείο αλλά το αλλάζουμε αυτό», συνέχισε.

«Πρέπει να προχωρήσουμε πολύ περισσότερο, να βάλουμε περισσότερο αθλητισμό στο σχολείο, στις εταιρείες στα μονοπάτια φροντίδας και στην καταπολέμηση των εξαρτήσεων. Ο αθλητισμός είναι μια τρομερή πολιτική πρόληψη και υγεία. Βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδίου της χώρας. Η άσκηση του αθλητισμού πρέπει να είναι προσιτή σε όλους».

Στον Σηκουάνα η Τελετή Έναρξης

Ο Γάλλος Πρόεδρος είναι το ίδιο αισιόδοξος και για την ποιότητα της διοργάνωσης που θα προσφέρει η Γαλλία στον υπόλοιπο πλανήτη, αρχής γενομένης από την Τελετή Έναρξης, για την οποία ο Μακρόν ευελπιστεί πως θα μείνει στην Ιστορία ως η κορυφαία όλων των εποχών…

Η ιδέα του Τόνι Εστανγκέ, προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής «Παρίσι 2024», υιοθετήθηκε κι επιβεβαιώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που επιθυμεί να σπάσει τους κώδικες στην έναρξη των Αγώνων του Παρισιού.

«Ήταν μερικοί μήνες τώρα που υπήρξε η επιθυμία να έχουμε μια πραγματικά μοναδική κι επαναστατική Τελετή Έναρξης» εξήγησε ο Μακρόν. «Την πρώτη φορά που ο Τόνι (Εστανγκέ) μου παρουσίασε αυτή την ιδέα, πριν από ένα χρόνο, σκέφτηκα ότι ήταν τρελή. Τώρα, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αυτή η τελετή θα πραγματοποιηθεί στον Σηκουάνα».

Ήταν ακόμη 2018 όταν ο τρεις φορές Γάλλος Ολυμπιονίκης του κανόε καγιάκ παρουσίασε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο πρότζεκτ, με κεντρική ιδέα την επιθυμία να διοργανώσει Αγώνες που προσεγγίζουν τους ανθρώπους. «Υπάρχουν ακόμη πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να οριστικοποιηθούν: ασφάλεια, ιστορία, διαδρομή, λεπτομέρειες» συνέχισε ο Μακρόν.

«Η τελετή έναρξης θα γίνει σε φορτηγίδες στο Σηκουάνα, χρησιμοποιώντας επίσης όλα εκείνα τα στοιχεία που προσφέρει ο ποταμός ως αστικό περιβάλλον».

Και συμπλήρωσε: «Επιθυμία μας είναι να μπορούμε πραγματικά να προσφέρουμε ένα αξέχαστο γεγονός. Οπτική δύναμη, συναίσθημα, ακόμη κι ένας πολύ διαφορετικός ρυθμός στην τελετή. Υπάρχει μια απίστευτη δυνατότητα δημιουργικότητας, συνδυάζοντας μέρη και παραστάσεις ταυτόχρονα».

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *