Ο Έλον Μασκ, ως γνωστόν, είχε ένα «σούπερ κακό προαίσθημα» για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, είχε προαναγγείλει την μείωση του προσωπικού της Tesla κατά 10%, παγώνοντας συγχρόνως και όλες τις νέες προσλήψεις, 

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, μάλιστα είχε προειδοποιήσει ότι το 10% των μισθωτών υπαλλήλων θα μπορούσε να χάσει τη δουλειά του μέσα στους επόμενους μήνες, αν και ο συνολικός αριθμός προσωπικού μπορεί να είναι και υψηλότερος.

Όπως φαίνεται ήρθε ή ώρα να ξεκινήσει ένα πογκρόμ απολύσεων, αρχής γενομένης από τα γραφεία της Tesla στο San Mateo της Καλιφόρνια, στο οποίο ουσιαστικά μπαίνει λουκέτο. 

Ο δισεκατομμυριούχος,  έδιωξε περίπου 200 εργαζομένους, από τους συνολικά 276, κυρίως ωρομίσθιους, από το τμήμα του Autopilot. Πρόκειται για το τμήμα που αφορά την χρήση της τεχνητή νοημοσύνη αυτόνομης οδήγησης ή υποβοήθησης οδήγησης που ενσωματώνεται στα διάφορα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρίας. Οι περισσότεροι από αυτού αναλάμβαναν να κατηγοριοποιούν τα δεδομένα που συγκεντρώνονται για  περαιτέρω εκπαίδευση.

Η συγκεκριμένη δουλειά αν και νευραλγική δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες, ούτε και αμείβεται καλά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες από τις απολύσεις  που ξεκίνησαν στα τέλη Μαΐου έγιναν με ατιολογία την απόδοση, νομικό τερτίπι των εταιρειών για να αποφύγουν πιθανές απαιτήσεις, οπως αποζημιώσεις λόγω μη έγκαιρης προειδοποίησης 5ων εργαζομένων.  

 Οι εναπομείναντες υπάλληλοι  αναμένεται να μεταφερθούν σε άλλα γραφεία της εταιρίας, ίσως στο Μπάφαλο.

Η Tesla αριθμεί περίπου 100.000 υπαλλήλους. Επομένως, αν πράγματι συνεχιστεί το πλάνο για τις μαζικές απολύσεις που ανακοίνωσε ο Musk, ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους έως και 10.000 εργαζόμενοι συνολικά.

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *