Οι φήμες των τελευταίων ημερών ήθελαν τον Ντανιέλ Πασαρέλα να πάσχει από πολύπλοκη νευροεκφυλιστική ασθένεια, παρόμοια με την ALS (γνωστή και ως νόσος του κινητικού νευρώνα), κάτι που ανάγκασε την οικογένειά του να τοποθετηθεί με ανακοίνωση.

Η σύζυγος και ο γιος του 69χρονου θρυλικού αρχηγού της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Αργεντινής, το 1978, διευκρίνισαν πως έχει το θέμα με την κατάσταση της υγείας του.

«Αντιμετωπίζοντας τον πολλαπλασιασμό διαφόρων ειδήσεων που μιλούν για ασθένειες όπως το Πάρκινσον, το Αλτσχάιμερ ή το ALS, η σύζυγος και ο γιος του Ντανιέλ Πασαρέλα είναι πρόθυμοι να διαψεύσουν», ανέφερε η ανακοίνωση που διανεμήθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Αργεντινής.

«Ταυτόχρονα, διευκρινίζουν ότι ο Πασαρέλα απλώς περνά μια στιγμή θλίψης με σημάδια κατάθλιψης, λόγω της κατάστασης που βιώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η αναγκαστική απόσταση από τους φίλους και την οικογένεια, καθώς και ορισμένα προβλήματα ακοής, βοήθησαν να επιδεινωθεί αυτό το αίσθημα απομόνωσης που έχει επηρεάσει την ψυχική του κατάσταση και τη διάθεσή του σποραδικά».

H εφημερίδα La Nacion αναφέρει τη μαρτυρία φίλου του παλαίμαχου αρχηγού της Αργεντινής, σύμφωνα με την οποία «ο Πασαρέλα οδηγεί και προσανατολίζεται χωρίς πρόβλημα».

«Πριν λίγες μέρες βγήκαμε για έναν καφέ χωρίς πρόβλημα», διαβεβαίωσε η ανώνυμη πηγή, προσθέτοντας ότι τον βρήκε «καλά», λέγοντας ότι «δεν είναι ο ίδιος με πριν από 10 ή 15 χρόνια, αλλά ποιος μπορεί να είναι; Έχει προβλήματα ακοής, αλλά καμία σχέση με ελλείμματα μνήμης ή κάτι τέτοιο».

Σύμφωνα με αναφορά της ίδιας εφημερίδας, η οικογένεια του Πασαρέλα επιβεβαίωσε την παρουσία του παλαίμαχου Αργεντινού αμυντικού στην Ιταλία μεταξύ 21 και 25 Σεπτεμβρίου, για να παρευρεθεί στο Trento Sport Festival.

Ο Πασαρέλα είναι ο μοναδικός Αργεντινός ποδοσφαιριστής που έχει κατακτήσει δύο Μουντιάλ με την «αλμπισελέστε», το 1978 στην Αργεντινή και το 1986 στο Μεξικό.

Πάντως, η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Πασαρέλα ήταν τον Δεκέμβριο του 2020, όταν πήγε στην κηδεία του Αλεχάντρο Σαμπέγια, μακροχρόνιου συνεργάτη του στα πρώτα χρόνια της προπονητικής καριέρας του.





Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *