Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό ανακοίνωσε την εγκατάσταση του πρώτου Optical Dazzling Interdictor, Navy (ODIN), ενός οπλικού συστήματος λέιζερ για την αντιμετώπιση μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Το πρώτο σύστημα εγκαταστάθηκε στο αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων USS Dewey, κλάσης Arleigh Burke. H ανάπτυξη, δοκιμή και παραγωγή του ODIN έγινε από ειδικούς του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στο Naval Surface Warfare Center (NSWC), που είχαν εργαστεί προηγουμένως στο οπλικό σύστημα λέιζερ που είναι γνωστό ως LaWS.

Περνώντας από το στάδιο της έγκρισης της ιδέας μέχρι την εγκατάσταση μέσα σε δυόμισι χρόνια, το ODIN που εγκαταστάθηκε στο αντιτορπιλικό θα είναι το πρώτο σύστημα του τύπου που χρησιμοποιείται επιχειρησιακά ως «τυφλωτικό» μέσο (dazzler). Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού ναυτικού, η παραγωγή και χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών έχει αυξηθεί σημαντικά, και το ODIN αναπτύχθηκε για την αντιμετώπιση απειλών τέτοιου είδους.

Μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια, το πρόγραμμα ODIN προορίζεται να έχει σε λειτουργία όλες τις μονάδες του στον αμερικανικό στόλο, ενώ η σχετική εμπειρία αναμένεται να φανεί χρήσιμη στην ανάπτυξη και εγκατάσταση άλλων όπλων λέιζερ για το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ.

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.